Isabel Muradàs es dóna de baixa de Demòcrates

Nega pressions de la direcció per la seva presumpta vinculació amb el cas 3%

La cinquena tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ja no milita a Demòcrates. Ha formalitzat la baixa aquesta mateixa setmana i comunicava la decisió als seus companys de partit via missatge telefònic dijous al vespre. Al text reconeix que passa per un moment de "desencant de la vida dels partits" i que, per això, preferia mantenir-se com a independent.

El nom de Muradàs va ser notícia fa dues setmanes quan el sumari del cas 3% la relacionava amb un dels empresaris investigats, Josep Manel Bassols, a qui hauria facilitat informació "classificada" sobre la situació econòmica i financera d'ajuntaments on volia guanyar concursos d'obres. Els fets s'haurien produït el 2012 quan era subdirectora d'Estudis i Coordinació de la Direcció General d'Administració Local. Muradàs ha reconegut enviar alguns informes però ha defensat en tot moment que era informació pública i penjada al web.

Muradàs reconeix que el partit la va "pressionar" en aquell moment per donar explicacions però que mai ha rebut cap ordre per abandonar ni el partit ni l'acta de regidora. "Ningú m'ha demanat res, la decisió és voluntària i personal", ha manifestat. Segons sosté, fa mesos que estava valorant l'opció però després de la polèmica pel cas 3% va decidir esperar uns dies.

Argumenta que no es trobava "còmode" amb la línia del partit i considera que Demòcrates s'ha focalitzat més en el tema del referèndum i el procés que en mantenir "l'herència social-cristiana i humanista d'Unió". "Em costa molt reconèixer a Demòcrates aquesta ideologia", lamenta. És per això que ha decidit fer el pas i deixar la militància. Muradàs es mantindrà dins el grup de CiU (que govern a l'Ajuntament de Girona, juntament amb el PSC) i ho farà com a independent. A més, assegura que no s'ha plantejat militar en cap altre partit.