Madrenas acusa l'Estat de falta de voluntat política per salvar el Parc de la UdG

L'alcaldessa fa una crida a la tranquil·litat

"No hi ha hagut voluntat política". Així de contundent s'ha mostrat l'alcaldessa de Girona en una compareixença de premsa aquest dijous a la tarda després que aquest matí, durant la junta de creditors, l'advocada de l'Estat a Girona votés en contra de la proposta de conveni que hauria evitat –tal i com finalment ha passat- enviar a liquidació del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

Madrenas assegura que l'Estat "sap perfectament" les limitacions que tenen les administracions a l'hora d'estendre xecs. "Estem parlant de 5 MEUR quan tenim uns pressupostos que es van aprovar no fa ni una setmana i encara no s'ha pogut ni obrir l'expedient de compra de l'edifici (en virtut del qual es feia l'aportació)", ha manifestat.

En aquest sentit, diu que l'estat espanyol sabia que el que ha fet la Generalitat era "el màxim que podia fer" i insisteix que "és evident que ningú estendria un xec per aquest import, tot i que és cert que hi havia certs condicionants, si no hi ha voluntat que sigui factible".

Sigui com sigui, Madrenas ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat als treballadors, usuaris i empreses que operen al Parc. "És evident que hem tingut una notícia decebedora però no s'abaixarà cap persiana i l'activitat continuarà com fins ara", ha insistit. D'això, ha reiterat, també se n'encarregarà personalment l'Ajuntament de Girona.

En relació a les possibilitats d'arribar a un acord, l'alcaldessa ha dit no entendre que no s'hagin "acceptat" els més de 13 MEUR que comprometien les administracions catalanes i que ara el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, parli d'un nou conveni. "Hem entrat en una fase completament diferent però és evident que estarem amatents al que sigui millor pel Parc", ha reiterat.

"Amatents" a les propostes del govern espanyol

En aquesta línia també s'ha posicionat el president de la Diputació de Girona, Pere Vila. Ha remarcat que l'activitat continuarà com també es mantindrà "l'aposta" de les administracions per tirar endavant el Parc. Vila ha assegurat que continuaran a la "mesa negociadora" i a l'espera de les instruccions que l'Estat marqui en la línia del possible acord plantejat per Sánchez-Bustamante. Malgrat això, ha volgut remarcar que serà "amb unes noves condicions". "Nosaltres crèiem que després de l'esforç que han fet totes les administracions, l'Estat avalaria el pacte i ens trobaríem salvant el Parc i mirant cap endavant", ha conclòs.