Recullen 8.000 quilos de deixalles del port de Palamós i 5.000 més al de Blanes

L'actuació busca sensibilitzar entitats i ciutadans

Professionals subaquàtics autoritzats per Capitania Marítima de Palamós i transportistes de residus autoritzats per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) s'han encarregat de les neteges dels fons marins impulsades per Ports de la Generalitat.

Entre aquest dimarts i dimecres, a Blanes s'han recuperat 5.000 quilos de residus entre els quals hi ha pneumàtics però també taulons de fusta, envasos de plàstic, cordes, bateries de vaixells, motocicletes, tanques, contenidors d’escombraries i carretons de compra.

Un cop recopilades, les deixalles es classifiquen i es col·loquen en contenidors que es deriven a centres autoritzats per a la seva valoració i posterior gestió.

A Palamós, la neteja a la dàrsena pesquera exterior del port, que quedava pendent després de la neteja realitzada l'any passat. Des de dilluns i fins dimecres, s'han recuperat 8.000 quilos de deixalles entre els quals també hi ha pneumàtics, ferralla, envasos de plàstic, cordes, ampolles de vidre o bateries. Els residus localitzats s'estan traslladant a l'abocador.

Les dues neteges han tingut un cost de 9.000 euros i són fruit del compromís de Ports de la Generalitat per mantenir netes les instal·lacions. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, assegura que l'objectiu és "conscienciar les administracions, usuaris i ciutadans per protegir el medi ambient i treballar junts per tenir uns ports més sostenibles". En aquest sentit, diu que "continuarem impulsant aquestes neteges per vetllar pel llegat portuari que deixarem a les futures generacions".