El castell de Montsoriu obrirà cada dia per Setmana Santa

Es pretèn assolir un rècord de visitants

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tota la Setmana Santa, concretament del dia 8 al 17 d’abril, en horari de deu del matí a set de la tarda. L’obertura de tots els dies, en horari d’estiu, permetrà que moltes persones aprofitin aquests dies de vacances per visitar el que és considerat el millor castell gòtic de Catalunya.

I és que les xifres de visitants durant els tres primers mesos han estat molt bones i s’espera que amb el canvi d’hora realitzat el passat cap de setmana i l’ampliació de l’horari de visita, el nombre de visitants continuï creixen de forma progressiva durant tots els mesos de primavera.

Per això, des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del castell de Montsoriu s’ha iniciat una campanya de comunicació conjunta perquè el castell de Montsoriu rebi una molt bona afluència de visitants durant aquest període de temps, que és considerat com a temporada alta per al castell. En el marc d’aquest campanya, que s’allargarà fins a finals del mes de juny, també s’hi inclouen activitats com “ Per Sant Jordi visita el castell”, amb l’obsequi d’un punt de llibre per la compra de cada entrada o bé d’una entrada gratuïta per la compra del llibre Montsoriu el castell gòtic de Catalunya, només per citar-ne algun exemple.

Amb tot però, un dels fets que de ben segur contribuirà que Montsoriu rebi un major nombre de visitants durant la Setmana Santa és el resultat que aquest monument arquitectònic està obtenint en el concurs #Monument.Cat, en el marc del programa “Estat de Gràcia” de Catalunya Ràdio juntament amb les revistes Descobrir i Sapiens i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. I és que el castell de Montsoriu és un dels monuments favorits dels catalans, així ho indiquen els resultats de les votacions que s’estan duent a terme en la segona edició del concurs per decidir quina és la icona patrimonial del país.

Rècord de visitants durant el 2016

El castell de Montsoriu va rebre més de 16.000 visitants durant el 2016. Es tracta d’una xifra rècord des que l’any 2011 va obrir les portes com a monument públic, i es preveu que aquesta xifra augmenti any rere any i vagi assolint el pes que li pertoca com el millor castell gòtic de Catalunya.

Des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu respectivament s’espera atraure un major nombre de visitants en un futur. Per Balliu i Rayner, president del Consell i presidenta del Patronat del Castell aquest monument és el castell gòtic més important de Catalunya i contribuirà a dinamitzar el turisme a la zona i a les comarques veïnes. Així mateix, s’està treballant en la seva projecció internacional amb la idea de captar més visitants procedents, per exemple, de França.

El nou edifici de serveis i atenció al públic que inclou entre altres coses uns lavabos i una botiga ha tingut una molt bona acollida durant els primers mesos de funcionament. El nou espai ocupa una superfície d’uns 60 m2 amb les zones d’atenció al visitant i la de serveis ben diferenciades perquè puguin funcionar independentment, però connectades internament. Disposa d’una nova recepció per als visitants, un espai per a la venda d'entrades i de productes de marxandatge, així com un espai de venda automàtica de productes d’alimentació.

L’edifici del centre de recepció s’adapta al monument, aprofitant la forma irregular del traçat de la muralla del recinte jussà per adossar-se a una part d’ella i remarcar la zona d’acollida i entrada al recinte superior. És un edifici compacte que queda reclòs per sota de la muralla, amb una coberta uniforme.