Comencen els actes de la Setmana del Medi Ambient a la Selva

El CEIP Pompeu Fabra d'Anglès va donar el tret de sortida a les activitats

Els alumnes de l’escola Pompeu Fabra d’Anglès van donar el tret de sortida a la 3a edició de la Setmana del Medi Ambient a la Selva amb la visita al Parc Mediambiental el passat dilluns, 27 de març. En total, una seixantena de nois i noies de quart de primària varen participar en les activitats que s’hi ha programat amb motiu d’aquesta Setmana.

Així, els alumnes d’Anglès varen fer una ronda de visites organitzades en grups de vint alumnes - així varen poder escoltar i participar millor- que varen consistir en una visita a les instal•lacions de la planta de compostatge i l’antic abocador clausurat, una visita a la deixalleria i descobriment del travallengua de les deixalles, una xerrada sobre “La història de Can Barromba” i exposició “Dona la volta als residus” – cedida per l’Agència de Residus de Catalunya.

Els nois i noies varen poder conèixer quina és la història de Can Barromba, que revela l’evolució de l’espai que ara ocupa el Parc Mediambiental de la Selva des que la finca de Can Barromba va ser escollida per construir-hi el primer abocador comarcal l’any 1992 i tot el procés que ha seguit fins a l’actualitat.

Un cop finalitzada la visita, cada alumne es va empaquetar el seu propi saquet de compost amb les instruccions oportunes per utilitzar-lo bé en les plantes de casa.

Les activitats continuaran durant tota la setmana amb visites d’escolars d’altres escoles de la comarca i, també amb la visita del col•lectiu de la gent gran d’Hostalric, que es farà divendres al matí.

Jornada de Portes Obertes al Parc Mediambiental de la Selva

La setmana del Medi Ambient a la comarca de la Selva es clourà amb una jornada de portes obertes al Parc Mediambiental de la Selva durant tot el pròxim dissabte, 1 d’abril. L’objectiu d’aquesta jornada és el d’apropar aquest espai a tots els ciutadans de la Selva.

La jornada s’inaugurarà a les deu del matí amb una roda de visites i tallers als diferents espais del Parc. Entre els tallers que s’hi ha programat en la primera part de la jornada hi ha: la deixalleria i l’embarbussament de les deixalles, Visita i joc exterior; la història de Can Barromba i el joc de les RRR, xerrada i joc interior, la planta de compostatge i l’abocador clausurat, Visita guiada a les instal•lacions, taller de joguines elèctriques modificades.”

Seguidament hi haurà una sessió tècnica sobre l’ús del compost amb explicacions sobre com aplicar el compost i trucs per ser un bon compostaire, a càrrec del mestre jardiner Fermí Lucas. Un cop finalitzi la sessió tècnica hi haurà una mostra de joguines modificades dels Luthiers Drapaires, una mostra d’invents que combinen la imaginació i l’electrònica.

En la part final de la jornada hi haurà un inflable amb tobogan per als més petits, vermut concert per als més animats amb música brasilera i piscolabis per a tothom.