Els Agents Rurals reclamen càstigs exemplars contra els corallers furtius per eradicar el problema

Actualment les detencions acaben amb una multa i el decomís del corall

El setembre passat els Agents Rurals van enxampar tres pescadors furtius amb una captura de tretze quilos de corall a la zona del Montgrí. Després de decomissar el corall i el material de pesca, van obrir un expedient contra els tres homes per pesca il·legal. Ignasi Dalmases ha explicat que han fet arribar aquest expedient a la Fiscalia de Medi Ambient, que ha obert un procés que es troba en fase d'instrucció per delictes contra la protecció de la flora i la fauna.

El cap dels Agents Rurals a les comarques gironines reclama que tots els casos de corallers furtius acabin en càstigs exemplars. La pesca furtiva de corall s'ha convertit en un problema al litoral de la Costa Brava i, per això, Dalmases creu que el fet que la fiscalia hagi obert diligències podria crear jurisprudència sumar una arma més a la lluita contra els pescadors furtius.

Fins ara han arribat a judici dos casos de corallers furtius però els dos han acabat absolts. Un ja en el primer judici i, en el segon, l'Audiència de Girona els va condemnar a dos anys d'inhabilitació però el Suprem el va acabar absolent. Segons Dalmases, el problema és que és difícil reunir proves que demostrin que els pescadors que han enxampat són els que han pescat el corall en zones protegides.

Corallers multireincidents

Ignasi Dalmases ha explicat que els corallers que actuen a la Costa Brava solen ser multireincidents i que els hi surt a compte continuar amb la seva activitat il·legal tot i haver de pagar multes les vegades que els enxampen. És per aquest motiu que Dalmases creu que cal disposar d'alguna altra eina dissuasòria com que els furtius sàpiguen que l'activitat que duen a terme pot acabar en una condemna penal.