L'Aeroport de Girona arrenca la temporada d'estiu amb 48 destinacions i dues companyies noves

Jet2 i Enter Air compensen la devallada de vols de Ryanair

A partir d'avui torna a créixer l'activitat a l'Aeroport Girona Costa Brava. Després d'un hivern complicat on només s'han ofert tretze destinacions, la temporada d'estiu comença amb unes bones perspectives, malgrat una nova retallada de vols de la principal companyia que opera a Girona, Ryanair. La firma irlandesa treu set destinacions que el 2016 sí operaven des de l'aeroport entre les quals hi ha Palma, Marraqueix o l'Alguer, una destinació que mai havia faltat a l'estiu des de que la companyia té base a Girona.

Des de bon matí ja s'ha notat un augment de passatgers en els mostradors de facturació de la terminal de l'aeroport. El degoteig de viatgers era constant i l'arribada d'autocars amb turistes ha estat freqüent. Res a veure amb la imatge de l'hivern on passaven hores sense passatgers a la instal·lació.

Entre les novetats principals d'aquest any hi ha l'arribada d'Enter Air, una companyia polonesa que connecta Girona amb Katowicce i Gdanks, i la britànica Jet 2 que portarà turistes de Glasgow, Manchester i Newcastle. L'aterratge a Girona d'aquestes dues línies aèries permet compensar la nova retallada de vols de Ryanair, que s'ha mantingut constant des de que té base a l'Aeroport del Prat de Barcelona.

A les dues noves incorporacions cal sumar les companyies que habitualment volen a l'aeroport gironí a l'estiu com Thompson Airways, que ha ampliat la seva oferta i aquest any volarà a Glasgow, a més de Londres, Birmingham i Manchester, destinacions que ja eren habituals en la companyia. També continuen operant des de Girona aquest estiu Thomas Cook, que oferirà vols a Brussel·les, i Tui Nederland que vola a Amsterdam.