Txarango aplega unes 10.000 persones en el concert inaugural del Festival Strenes

El grup de Sant Joan de les Abadesses ha fet ballar el públic durant 45 minuts

Ni la fred ni l'amenaça de pluja, que ha planat tot aquest dissabte, han evitat un nou èxit d'espectadors en el concert inaugural del Festival Strenes de Girona, on els gironins Txarango han fet ballar a prop de 10.000 persones en la que ha estat l'estrena més multitudinària del festival. El director de l'Strenes, Xavi Pascual, ha explicat que estan molt contents amb la resposta del públic. "Aquest èxit ens fa ser molt optimista de cara als concerts programats", ha comentat.

L'expectació ha provocat que els milers de persones que s'han acostat a veure Txarango s'ubiquessin entre la plaça Catalunya i el tram superior de la Rambla, que ha quedat ple. Els balcons dels domicilis propers també han estat un bon lloc per seguir un concert que s'ha celebrat sense incidents i això que la pluja ha amenaçat durant tot el dia.

El concert ha durat prop de 45 minuts en els quals Txarango ha presentat algunes de les cançons del seu nou treball 'El cor de la terra', que s'han barrejat amb clàssics del grup com 'Benvinguts al nou viatge', 'No t'adormis' o 'Músic de carrer'. El cantant del grup, Alguer Miquel, ha reconegut que per a ells "és un somni" poder tocar en un escenari com el terrat de l'Oficina de Turisme.

Miquel també ha fet referència al disc nou que espera que "agradi i arribi" als seguidors de la banda. "Volem trobar-nos amb tota la gent a les places dels pobles i gaudir de la vida, com hem fet sempre", ha reblat.

En les dues edicions anteriors el terrat de l'Oficina de Turisme de Girona havia acollit els concerts de Sopa de cabra i Love of lesbian, que també van reunir un gran nombre d'espectadors.

Una mida perfecte

Xavi Pascual ha reconegut que els sorprèn el bon ritme d'entrades del festival i ha explicat que ara mateix "té una mida perfecte", malgrat que molts dels concerts acaben les localitats en poques hores.

En aquest sentit, el director considera que si ampliessin els espais es "perdia la màgia". "Es tracta de concerts molt especials perquè suposen l'estrena d'un treball d'un grup, i això genera molta expectació", ha conclòs.

El millor ritme d'entrades de la història

El Festival Strenes de Girona ha arrencat aquest dissabte amb el millor ritme de venda d'entrades de la seva història. El certamen ha exhaurit completament les places dels concerts d'Els Amics de les Arts i Mishima però també va camí d'acabar les de Paco Ibáñez, Blaumut, Miquel Abras, Judit Neddermann i Cesk Freixas. La resta d'actuacions ja han venut més del 50% de l'aforament disponible.

L'esdeveniment, que comptarà amb més de 40 artistes, també ha programat diverses actuacions d'entrada lliure a la plaça Catalunya com Gossos, Doctor Prats o Miqui Puig. La Sala Yeah Indie Club obrirà també les portes als concerts de Renaldo & Clara o Anímic i els Jardins de La Mercè ho faran amb Fito Luri.