Dos denunciats per pescar garotes il·legalment al Baix Empordà

Els Agents Rurals els van enxampar capturant més exemplars dels que la llei permet

Nova denúncia contra la pesca furtiva al litoral gironí. Els agents rurals han enxampat dos pescadors subaquàtics per pescar més garotes del que està permès per la llicència de la que disposen. En concret, en van capturar uns 400 exemplars, 100 més del que fixa la normativa. Els dos homes ho van fer en dues immersions als voltants de Begur. En la primera en van pescar 150, i en la segona 250.

Entre els mesos de gener i març, a la Costa Brava és habitual que augmenti l'activitat al voltant de la gastronomia de la garota, i per tant, la pesca furtiva d'aquests exemplars, amb la intenció de vendre el gènere en establiments de restauració local.

Això suposa una competència deslleial envers els pescadors professionals de les diferents confraries del Baix Empordà, que veuen com bars i restaurants venen garotes procedents de la pesca esportiva, sense la regulació corresponent.

La pesca esportiva de garotes només permet la captura de 150 exemplars per dia i pescador, i a més cal disposar de la llicència de pesca recreativa. Pel que fa a la modalitat de pesca subaquàtica obliga a tenir també una llicència específica. En relació a l'horari, la captura de la garota no es pot dur a terme més tard de les 13 hores.