El Festival Strenes arrenca dissabte en la que podria ser l'edició més exitosa

Dissabte tindrà lloc el concert inaugural

El Festival Strenes de Girona arrenca aquest dissabte amb el millor ritme de venda d'entrades de la seva història. El certamen ha exhaurit completament les places dels concerts d’Els Amics de les Arts i Mishima però també va camí d'acabar les de Paco Ibáñez, Blaumut, Miquel Abras, Judit Neddermann i Cesk Freixas. La resta d'actuacions ja han venut més del 50% de l'aforament a dos dies de l'estrena. L'antiga fàbrica d'Estrella Damm ha acollit aquest dimecres el passi de gràfics i la tradicional foto de família amb els artistes participants. Els organitzadors anunciaran aquest divendres el darrer grup que falta per confirmar i que serà l'encarregat d'inaugurar l'edició d'enguany al terrat de l'Oficina de Turisme. Més de 40 artistes passaran pels diferents escenaris del certamen fins al proper 30 d'abril.
 
Els organitzadors auguren una de les edicions més exitoses i no és per menys. A dos dies d'aixecar el teló, ja ha posat el cartell de venut a dues de les actuacions. Els Amics de les Arts i Mishima faran ple absolut però no són els únics. Els concerts de Paco Ibáñez, Blaumut, Miquel Abras, Judit Neddermann i Cesk Freixas segueixen el mateix camí i estan a punt d'exhaurir les entrades disponibles. Per a la resta d'actuacions, s'espera un futur similar. La majoria tenen més del 50% de l'aforament venut.

En total, més de 40 artistes participaran al Festival que s'inaugurarà divendres amb la ja tradicional actuació al terrat de l’Oficina de Turisme. De moment, només se n'han desvetllat dues pistes: un músic de carrer i un nas de pallasso. L'organització guardarà el "secret" fins aquest divendres.

Aquest serà amb tota probabilitat un dels concerts més multitudinaris d'aquesta edició però no serà l'únic. El certamen preveu actuacions especials i "màgiques" de la mà de l'artista Julieta Venegas –que estrena la Secció Internacional- i de Fermin Muguruza. Els concerts de la secció únics de Dr. Calypso celebrant els 20 anys del disc 'Toxic Sons' i Muchachito amb un concert familiar, seran altres de les joies del festival.

Múltiples actuacions d'entrada lliure

L'esdeveniment també ha programat diverses actuacions d’entrada lliure a la plaça Catalunya com Gossos, Doctor Prats o Miqui Puig. La Sala Yeah Indie Club obrirà també les portes als concerts de Renaldo & Clara o Anímic i els Jardins de La Mercè ho faran amb Fito Luri.

Els promotors del festival han celebrat aquest dimecres el passi de gràfics i s'han fet la tradicional foto de grup a l'antiga fàbrica d'Estrella Damn.