El menor apunyalat a Girona, estable dins la gravetat després de passar per quiròfan

L'agressor es recupera de la pallissa que li van donar els amics de la víctima

El jove de 17 anys apunyalat a Girona es troba estable dins la gravetat després de passar per quiròfan. Els metges de l'hospital Josep Trueta el van haver d'operar arran de les ganivetades que va rebre a la zona de l'estómac i el fetge. En les properes hores, el menor ingressarà a la unitat de semicrítics. Pel què fa a l'agressor, aquest evoluciona favorablement de la pallissa que li van donar els amics de la víctima. El noi, que té 21 anys, es troba ara en observació, pendent d'ingressar a planta en les properes hores. L'atac i la posterior baralla que va acabar amb tots dos a l'hospital, i tres joves més detinguts per lesions, va tenir lloc a primera hora de la tarda a tocar del parc Central. L'agressor va enfonsar un ganivet de grans dimensions a l'abdomen de la víctima després d'identificar-lo com el lladre que li havia robat el mòbil feia uns dies.
 
Els fets van tenir lloc cap a un quart de tres de la tarda a la confluència dels carrers Ibèria i bisbe Sivilla, molt a prop de l'estació de tren. El menor, un jove marroquí de 17 anys que està intern al centre d'acollida Mas Garriga, es trobava a la zona amb un grup de joves.

Va ser llavors quan l'agressor va passar pel lloc i el va reconèixer com el lladre que, feia pocs dies, li havia robat el mòbil. Aquest jove, que té 21 anys i antecedents per abusos sexuals, va treure un ganivet de grans dimensions, va atacar el menor i li va assestar punyalades a la zona de l'estómac i el fetge.

Va ser llavors quan l'atac va derivar en una baralla. Els amics de la víctima van encerclar l'agressor i el van agredir i colpejar amb violència. La batussa va mobilitzar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, la Policia Municipal i també efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Víctima i agressor van ser traslladats amb ambulància a l'hospital Josep Trueta. Allà, els metges van haver d'intervenir d'urgència al menor, arran de les ferides provocades per l'apunyalament. Després de passar per quiròfan, el jove de 17 anys es troba estable dins la gravetat i en les properes hores pujarà a la unitat de semicrítics, on quedarà ingressat.

Pel què fa a l'agressor, aquest també evoluciona favorablement i s'està recuperant de la pallissa. El noi es troba ara en observació, pendent d'ingressar a planta en les properes hores.

Pendents de detenir-lo

De moment, els Mossos d'Esquadra encara no han llegit els drets a l'agressor, tot i que ho acabaran fent. Tot dependrà del moment en què el seu estat de salut millori, perquè serà aleshores quan la policia el detindrà per l'apunyalament.

Tot i això, l'atac i la posterior baralla ja ha comportat tres arrestos. En concret, els d'uns nois de18, 20 i 24 anys, tots de procedència marroquina. Formen part del grup d'amics de la víctima, i els Mossos d'Esquadra els van detenir ahir mateix per un delicte de lesions, després de comprovar que havien pres part activa a la pallissa que va rebre l'agressor.