La manifestació de Salt demanant més seguretat arriba desprès d'un descens en els delictes

L'alcalde apunta que ''no era necessària''

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha tirat de dades per desmentir que la delinqüència hagi augmentat a la població. Tot i que respecta que alguns veïns es puguin sentir "insegurs" i s'ofereix a dialogar amb ells sobre la situació, ha assegurat que el nombre de delictes han baixat un 4% durant el mes de febrer, en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

"Amb les dades a la mà, ens sorprèn aquesta concentració", ha afirmat. A més, també ha detallat que els anys 2012 i 2013 es van saldar amb més delictes que el 2016 (l'últim any tancat) i que això no va suposar que es convoquessin manifestacions de cap tipus. Tot i això, el darrer any hi ha hagut un ascens en el nombre total de fets delictius.

Segons les dades que ha detallat Viñas, l'any 2012 es van registrar 2.097 delictes, el 2013 2.156, el 2014 1.859, el 2015 1.820 i, finalment, el 2016 2.009. L'alcalde reconeix que voldrien que les xifres fossin més baixes i que estan treballant per aconseguir-ho. En aquest sentit, ha recordat que sovint els delinqüents multireincidents disparen els índexs perquè cometen diversos delictes fins que s'aconsegueix treure'ls de circulació. Per això, ha demanat més implicació de les administracions implicades per evitar que "entrin per una porta i surtin per la següent".

Viñas creu que els veïns són "prou responsables" i "intel·ligents" per entendre qui hi ha darrera de la convocatòria. L'alcalde ressalta que l'índex de delinqüència de Salt no és més preocupant que el d'altres municipis veïns on, en canvi, no es fan mobilitzacions d'aquest tipus. "El que sorprèn és que a Salt surti algú amb ganes d'organitzar la concentració quan en altres municipis això no passa", ha conclòs.