Es reprèn la venda de l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Patrimoni ha resolt la situació de doble titularitat registral d'una petita part de la finca

L'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) és una de les diverses propietats que el Govern va rebre en herència l'any 2004 provinent dels germans Anlló. És també la que té una taxació més alta (1.825.000 euros) i des del 2014 està pendent de sortir a subhasta. Quan la Generalitat es disposava a posar-lo a la venda van detectar que una part de la finca comptava amb una doble titularitat al Registre de la Propietat. Ara, aquesta situació s'ha resolt i preveuen que l'equipament surti al mercat durant el segon trimestre d'aquest any, un cop s'hagi fet una nova valoració del preu de l'antic establiment.

La Generalitat va treure a subhasta onze finques de les quals se'n van adjudicar tres: l¡antic Hotel Rex i Les Noies i l'antic Hostal Montserrat i un habitatge del carrer Creu, 56 de Sant Feliu. Els lots que van quedar deserts van iniciar un procés de venda directa durant el qual es van vendre dos hotels més, els antics hotels Avenida i Regina, i un altre habitatge al Passeig de Guíxols 13.

A hores d'ara, queden per vendre tres hotels -l'antic Rex II, el Mediterraneo i el Regente- i dos immobles als carrers Jacint Verdaguer 30 i Sant Martirià 22, que hauran de tornar a ser valorats en el moment en què es tornin a posar a la venda.

Els diners es destinaran a finalitats socials o culturals

La legislació vigent que regula les herències intestades (rebudes en casos en què no hi ha testament ni descendència), la Generalitat ha de destinar els béns o l'import obtingut de la liquidació de propietats a projectes d'assistència social o institucions culturals, preferentment del municipi o la comarca d'on tenia la darrera residència la persona propietària del llegat. Un cop l'herència estigui totalment liquidada, la Junta Distribuïdora d'Herències serà l'encarregada d'obrir la convocatòria pública perquè les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries.