L'Estat culpa l'Ajuntament de Girona dels retards en les obres al Parc Central

Millo, d'altra banda, defensa que l'exèrcit vagi amb uniforme a l'Expojove

Un dia abans de la reunió a Madrid que ha d'asseure en una mateixa taula Adif i l'Ajuntament de Girona, el delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo (PP), ha defensat que la reposició del parc Central s'està fent com tocava. És a dir, segons subratlla, atenent al projecte que fins ara hi havia sobre la taula.

A diferència del què sosté el consistori, Millo ha dit que aquest projecte "no té cap il·legalitat", discrepant de la versió de l'Ajuntament. Entre aquells punts que cal esmenar, un informe tècnic subratlla que cal instal·lar reg per a la zona verda, que la il·luminació no compleix la normativa, que no hi ha cap sistema per recollir les aigües plujanes o que la rampa de les sortides d'emergència té massa desnivell.

Per al delegat de l'Estat a Girona, però, tots aquests són "canvis sobre la marxa" que vol introduir ara l'Ajuntament. I que, si tiren endavant, evidentment faran endarrerir el ritme previst de les obres de reposició del parc Central. "Si aturem el projecte ara per incloure modificacions que no estaven previstes, això provocarà retards", ha insistit.

Enric Millo ha demanat als representants de l'Ajuntament que vagin a la reunió de demà "amb sentit constructiu" i ha volgut deixar clar, a més, que és Adif "qui ofereix la trobada". Per al delegat, serà a partir de demà, un cop s'hagin posat tots els punts damunt la taula, quan s'acabaran "les dues versions contraposades" i es podrà "avançar cap a una solució".

L'uniforme, per llei

El delegat de l'Estat, que avui s'ha reunit amb el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, també ha aprofitat per parlar sobre la polèmica que ha despertat la presència de l'Exèrcit al saló Expojove. I més concretament, Millo ha volgut insistir en què, si les forces armades van al certamen, ho han de fer amb uniforme perquè "la llei ho regula".

"De la mateixa manera que les policies estan presents en aquests salons amb els seus uniformes, siguin locals, autonòmiques o estatals, també passa el mateix amb les forces armades", ha dit el delegat de l'Estat. Millo, a més, ha aprofitat per demanar que es deixi de "menystenir" l'Exèrcit i ha subratllat que el seu és un paper de "defensa de les llibertats, la pau, la democràcia i els drets humans".

I aquí, Millo no només s'ha referit a la polèmica que ha comportat l'Expojove, sinó també a la moció que va aprovar la Diputació, on demanava la desmilitarització de les comarques gironines i s'oposava a les maniobres militars al territori. Millo ha volgut deixar clar que, més que maniobres, es tracta "d'exercicis d'orientació" que es fan "molt sovint" –els darrers, en llocs com Celrà, Girona, Llança o Camprodon- i que entren "dins la normalitat de l'entrenament dels soldats".