Una segona via de RondaGi a l'accés Girona-Sud intentarà posar fi al caos circulatori

Des de la seva implantació s'han generat moltes retencions i malestar

  • Les dues vies de RondaGi, ja obertes. Autopistas
    Les dues vies de RondaGi, ja obertes
    Fotos: Autopistas
La companyia del grup Abertis, Autopistas, ha anunciat que habilitarà en els propers dies una segona via de RondaGi a l'accés de Girona Sud de l'AP-7 amb l'objectiu de resoldre les congestions de trànsit que s'hi registren en determinats moments del dia. La iniciativa, que es va posar en marxa fa només dues setmanes, ha estat tot un èxit i a hores d'ara un 10% dels usuaris que accedeixen al tram gratuït entre Fornells de la Selva i Vilademuls ho fan a través d'aquest dispositiu. La distribució dels adhesius en aquest punt, però, fa que es registrin algunes cues perquè els conductors s'hi aturen. Per això, la companyia ha decidit incloure una segona via d'accés. Paral·lelament, preparen una nova remesa d'adhesius per atendre la forta demanda i estan retirant i reemplaçant alguns adhesius que han sortit defectuosos.
 
La iniciativa, que permet als usuaris poder circular sense haver d'aturar-se pel tram gratuït de l'AP-7, es va posar en marxa fa quinze dies. Consisteix en un adhesiu que s'enganxa a l'interior del vidre del davant i permet que la barrera del peatge s'obri, tal i com passa amb la VIA-T.

L'objectiu és, precisament, permetre més fluïdesa en el trànsit. La distribució que s'està fent dels adhesius a peu de peatge, però, fa que els conductors s'hi aturin per recollir-lo i se'ls informi sobre com funciona. La situació provoca cues puntuals en determinats moments del dia i, per això, la companyia ha anunciat que habilitarà una segona via a l'accés Girona Sud.

Autopistas preveu que aquesta problemàtica millori un cop finalitzi el període de distribució i s'exhaureixin els 200.000 adhesius que han editat.

Precisament i tenint en compte l'èxit de la mesura, la companyia distribuirà a partir de l'abril una nova remesa de dispositius a través dels peatges de Girona Nord i Girona Sud; dels ajuntaments de Girona, Salt, Vilademuls, Fornells de la Selva, Vilablareix, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter i Aiguaviva; i del Consell Comarcal del Gironès.

D'altra banda, han detectat que alguns dels adhesius han sortit defectuosos, que ja els estan substituint.