L’AGE recapta 3.920 euros amb la desfilada solidària en favor de les dones maltractades

Es van exhaurir les 250 entrades

La desfilada solidària organitzada per l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) a favor de les dones maltractades ha estat un gran èxit. El centre cultural La Mercè de Girona es va omplir divendres al vespre, amb 250 persones, i les entrades es van exhaurir unes hores abans. La recaptació ha estat de 3.920 euros, obtinguts de les aportacions dels assistents i dels patrocinadors. La presidenta de l’AGE, Maria Rosa Agustí, agraeix a l’Ajuntament de Girona el seu suport i la presència a l’acte de l’alcaldessa Marta Madrenas, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta, i la resta d’autoritats. I també a tots els assistents la seva gran implicació. “Els resultats obtinguts són gràcies a aquest gran suport”, destaca Agustí.

“Habitatges per a dones supervivents, per a la dignitat femenina”, és el nom del projecte de la Fundació Ser.Gi, que ha estat premiat d’entre els set que s’han presentat i que serà el beneficiari  de la recaptació íntegre de l’acte.

Divuit empresàries i professionals gironines, sòcies de l’AGE, van desfilar per donar suport a aquest projecte, que vol crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals que no han assolit el grau d’autonomia necessari per a poder viure amb dignitat després de la seva estada en el pis de transició per a dones maltractades.  L’objectiu és cobrir la necessitat bàsica del dret a l’habitatge i acompanyar les usuàries en el seu procés, amb un suport per a la recuperació del control de la seva vida.

Els patrocinadors que han donat suport són: Planas Casas Advocats, Eposa S.L, Peracaula i Serra Advocats, Autoocupació Girona, Scarlata Complements, Restaurant La Carpa, Mònica Aldegunde, Imperia Foie Gras, Hotel Carlemany, Park’s 3000, Assegurances M.Rosa Agustí, Calderia Rovira, Associació Malalts d’Alzeheimer i Familia i Qstura. També hi ha col·laborat una vintena de botigues i establiments de Girona. A l’acte es va fer un concert en directe a càrrec de Lydia Torrejón i Santi Fontclara.

La desfilada solidària es va organitzat per primer cop l’any passat en record a la periodista i sòcia de l’AGE, Cuca Mascort, que va idear una desfilada solidària el 2013. L’any passat es va recuperar aquesta iniciativa en la qual hi van participar deu dones empresàries i aquest any s’hi ha sumat per primer cop el concurs.