Palau-saverdera aparta el regidor d'Urbanisme per desacords

La decisió s'ha pres via decret d'alcaldia retirant-li totes les responsabilitats de govern

L'alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada (Gent de Palau-AM), ha retirat les responsabilitat de govern el regidor del seu mateix partit, Josep Maria Najes, per "desacords".

L'edil assumia les àrees d'Urbanisme, Medi Ambient, Infraestructures i Esports des de les eleccions de 2015 quan els tres regidors de Gent de Palau-AM (GdP-AM) i els dos d'Alternativa per a Tothom (AxT) van pactar per desbancar de l'alcaldia, Narcís Deusedas (CiU). La decisió ha comportat una redistribució de competències. A partir d'ara, la regidora Paulina Calvo(GdP-AM) assumirà Medi Ambient; Esports passarà a mans de Guillermo Colomer (AxT); Infraestructures, a Miquel Serra (AxT) i Urbanisme, a l'assumirà l'alcaldessa.

El desencontre ha vingut per la "manera de gestionar els temes que afecten el municipi". Per això, l'Ajuntament de Palau-saverdera ha aprovat aquest dimarts, mitjançant un decret d'alcaldia, retirar les competències al regidor de GdP-AM i deixar-lo sense atribucions de govern.

Cortada assegura que no hi ha hagut cap detonant sinó un seguit de desavinences en el si de l'acord de govern segellat el maig de 2015.

"L'equip de govern continuarà treballant", ha afirmat Cortada. En aquest sentit, diu que seguiran vetllant per "la pau social" al municipi. La decisió d'apartar l'edil ha obligat a reconfigurar el cartipàs municipal.

Cortada va assumir l'alcaldia després de les eleccions de 2015 i després de més de 30 anys amb Deusedas a l'alcaldia. Els convergents van treure quatre regidors mentre GdP-AM en va aconseguir tres i AxT, dos. Les dues formacions van pactar i van desbancar l'històric alcalde.