Girona obre ''camins'' per a l'orientació formativa entre els joves

L'activitat es portarà a terme a l’Estació Espai Jove i dels Químics

A través de la primera edició del cicle “Camins”, l’Ajuntament de Girona vol impulsar l’orientació formativa destinada principalment als joves de la ciutat. Aquesta activitat forma part de la programació de primavera de L’Estació Espai Jove i Els Químics Espai Jove que ha presentat aquest matí la regidora de Joventut, Elisabet Riera.
 
“Camins” té com a objectiu principal donar eines per afrontar amb garanties els moments en què s’han de prendre decisions relatives al futur formatiu i professional. La conferència “Els nous reptes de l’educació”, del reconegut mestre César Bona, donarà el tret de sortida al cicle el dimecres 26 d’abril, a les 18.30 h, a l’EspaiCaixa. Bona és un docent d’educació primària que ha estat escollit com un dels 50 millors mestres del món segons Global Teacher Prize.
 
Les sessions del cicle aniran a càrrec de conferenciants experts en el tema i estan adreçades a públics diversos, des d’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius fins a universitaris, professionals de sectors educatius i d’orientació i famílies. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Elisabet Riera, ha volgut destacar “la gran importància per a les persones joves de poder-se assessorar en temes d’itineraris professionals, ja que les decisions que prenguin seran decisives per al seu futur”.
 
Les consultes sobre formació són les peticions principals que es reben des de l’Estació Espai Jove. El 2016 els tècnics de l’espai van atendre un total de 1.449 joves per temes formatius, xifra lleugerament superior als 1.009 que van atendre per temes laborals i als 513 que van atendre sobre aspectes de mobilitat internacional. Cal tenir en compte també que s’ofereixen accions d’orientació als instituts de secundària de la ciutat i el curs acadèmic passat es van atendre 313 alumnes.
 
Pel que fa a la programació per a joves durant els mesos d’abril, maig i juny, s’han organitzat una seixantena d’activitats diverses, entre les quals hi ha cursos, tallers, xerrades informatives, jornades, concerts i mostres artístiques.
 
Les inscripcions per a les activitats es podran fer en línia a partir del dilluns 20 de març. La programació completa es pot consultar als webs de l'Estació Jove o dels Químics.