Adif podria aturar les obres del Parc Central de Girona

Madrenas alerta que cal refer algun punt del projecte

És només un temor però l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha informat davant de tots els regidors que sospiten que Adif podria aturar les obres de reposició del Parc Central. Els treballs van començar a finals de novembre després d'uns mesos d'estira i arrossa entre el consistori i l'Estat per determinar qui havia de pagar l'enderroc del passadís que uneix les dues estacions (finger). A més, també va caldre adjudicar els treballs dues vegades. L'obra té un termini d'execució de 5 mesos i un pressupost d'1,7 MEUR.

Segons ha explicat l'alcaldessa, Adif podria aturar les obres per problemes amb alguns punts del projecte. "Fa uns dies que s'ha detectat un descens en alguna de les activitats i ens temem, malgrat se'ns diu que no, que podria arribar a desembocar en una certa aturada dels treballs", ha declarat l'alcaldessa.

El problema, segons detalla, és que cal adaptar alguns aspectes del projecte inicial a la normativa vigent. Aquell projecte es va fer fa temps i cal adaptar, per exemple, l'apartat que afecta la il·luminació. Això impedeix a l'empresa adjudicatària seguir endavant amb alguns aspectes dels treballs.

Reunió a Madrid el 22 de març

"Si hi passen veuran que s'hi treballa, però nosaltres ens temem que alguna cosa no acaba de lligar", ha manifestat. Per això, el consistori ha demanat "urgentment" aclarir la situació amb responsables d'Adif. Inicialment, s'havia confirmat una trobada a Girona per a aquest dijous. Poc abans del ple, però, s'ha confirmat un canvi. Finalment la trobada serà el dia 22 de març a la direcció general d'Adif, a Madrid.

Madrenas ja ha advertit que no toleraran "nous retards" a l'obra i s'ha compromès a informar tots els grups i els veïns de les novetats que vagin coneixent.