Jutgen un home per intentar violar la parella i amenaçar-la amb un ganivet a Blanes

Tant el processat com la víctima s'han negat a declarar al judici

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un home que s'enfronta a 8 anys i mig de presó per intent de violació, maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona i amenaces.

L'acusat no ha respost cap pregunta, ni de la fiscalia ni del seu advocat. Després, ha estat el torn de la víctima, que també s'ha acollit a la dispensa a no declarar. El mateix ha fet el germà del processat, que en el moment dels fets era al pis tenint cura de les cinc criatures. Al final, el judici que s'ha fet aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Girona s'ha reduït a les testificals de dos agents dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en els fets i d'una forense, que s'ha ratificat en l'informe sobre les lesions de la dona.

La matinada del 10 d'octubre del 2015, els Mossos d'Esquadra van rebre un avís per una disputa domèstica. Segons han relatat al judici, una trucada els alertava que se sentia cridar una dona demanant auxili. Quan la patrulla va arribar al domicili, a Blanes, van trucar a l'intèrfon però va respondre un home dient-los que els deixessin estar, que estaven dormint.

Aleshores, un veí va facilitar l'accés als agents. "Els crits se sentien des de baix, era una dona que deia 'Està boig, em vol matar"", han detallat. Quan van arribar a la porta de l'habitatge, van insistir tocant el timbre. Finalment, va acabar obrint una dona, la víctima. "Anava completament despullada, tenia la cara ensangonada i diversos hematomes pel cos", han explicat els agents.

A dins del pis hi havia l'ara acusat. "Estava molt alterat, ens va costar reduir-lo", han declarat. Quan van aconseguir endur-se'l emmanillat, van tornar a pujar al domicili on, segons han relatat, la dona els hi va explicar que el processat havia arribat a casa "molt borratxo i alguna cosa més" i que havia volgut mantenir relacions sexuals amb ella. Quan la dona s'hi va negar, va començar la disputa. Dins el pis també hi havia les cinc criatures menors d'edat i el germà de l'acusat.

Segons sosté la fiscalia, durant la discussió l'home va agafar un ganivet de cuina i el va esgrimir de forma amenaçadora cap a la víctima, tot i que finalment el va clavar amb violència en una caixa de fusta que hi havà al menjador de l'habitatge.

A continuació, va començar a agredir-la, tirant-la amb força contra el sofà mentre li propinava cops i li tapava la boca amb la mà perquè no cridés. Llavors, li va arrancar la roba que duia i la va intentar violar. Com que la dona continuava resistint-se, la va subjectar amb força pel coll i li va clavar una mossegada forta al nas.

L'acusació pública assenyala que el processat no va poder consumar la violació perquè van arribar els Mossos d'Esquadra. Com a resultat de l'agressió, la dona va patir contusions i hematomes.

8 anys i mig de presó

Per aquests fets, la fiscalia demana al tribunal que condemnin l'acusat a 8 anys i mig de presó per un delicte d'intent d'agressió sexual amb penetració, un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència sobre a dona (tots dos amb una agreujant de parentiu) i un delicte d'amenaces. També sol·licita que l'acusat no es pugui apropar a la víctima i 10 anys de llibertat vigilada. No demana indemnització per a la dona perquè ella ha renunciat.

La defensa, en canvi, demana l'absolució i sosté que els Mossos d'Esquadra, que són l'única prova que hi ha, només van veure unes ferides resultants d'una suposada agressió però no saben què va passar dins el domicili. "Potser van tenir una relació sadomasoquista, això no ho sabem", ha indicat. El judici ha quedat vist per a sentència.