Unes 200 perones reclamen que ''deixi de privatitzar-se'' l'hospital de Blanes

Asseguren que hi ha diverses plantes tancades i que el col·lapse a urgències "és habitual"

Nova protesta en defensa de la sanitat pública. Aquest cop ha estat a Blanes (Selva) on unes 200 persones han marxat pels carrers de la localitat des del Passeig de Mar fins l'hospital per exigir que "deixi de privatitzar-se" el centre, i demanar que s'obrin les plantes que actualment estan tancades. La presidenta de la plataforma, Junts per la Sanitat, Loles Flores, denuncia cues de fins a vuit hores i falta d'especialistes. "Ens envien al l'hospital de Calella perquè aquí no hi ha pediatres", afirma.

La plataforma també s'ha queixat dels "col·lapses constants" del servei d'urgències de l'Hospital de Blanes. Flores atribueix aquestes cues a que els dos CAP que hi ha a la població –els de Mas Enlaire i de La Plantera- no treballen a les nits, i per tant, l'única opció que queda als blanencs és desplaçar-se a l'hospital que està als afores de la localitat.

Per això des de la plataforma exigeixen que es retorni l'horari que els CAP tenien al 2012 quan estaven oberts 24 hores. "Si obren tot el dia segur que el servei d'urgències de l'hospital no es col·lapsarà tant habitualment", ha assegurat Flores.

La manifestació ha durat una hora i ha recorregut el centre de Blanes. Ha arrencat del Passeig de Mar fins l'ambulatori de Mas Enlaire, on els manifestants s'han aturat per exigir-ne l'obertura, i ha acabat davant l'hospital, on els participants han desplegat una pancarta on es podia llegir "Recuperem la sanitat 100% pública".

La protesta ha comptat amb el suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), i de la Marea Blanca, a més de partits polítics com ICV i Podem.

La nena, l'últim cas

Flores ha destacat que el cas de la nena de vuit anys que va morir a l'Hospital de Blanes perquè no es disposava d'una ambulància pediàtrica "és la gota que ha fet vessar el got". La presidenta de la plataforma diu que "hi ha molts més casos que no surten a la llum".

Flores ha assegurat que "si es continua privatitzant" seguiran fent accions i "si cal" aniran al Parlament o al Congrés. Amb tot, la presidenta ha agraït la disposició de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, pel suport que dona a l'associació però ha lamentat que no hagi assistit a la manifestació.