Puigdemont admet mancances als Bombers

El president es compromet a posar-hi solució

Festa patronal amb reivindicacions a l'entrada i compromisos durant els discursos polítics. Els Bombers han celebrat aquest divendres a Figueres la seva diada, la de Sant Joan de Déu, amb les entregues de les medalles d'honor i els diplomes del cos. L'acte, que s'ha celebrat al Teatre El Jardí, ha aplegat pràcticament un miler de persones i, a més del lliurament de distincions, també ha servit per presentar públicament el nou himne del cos.

El president de la Generalitat, acompanyat del conseller d'Interior, ha presidit l'acte. Durant els discursos, tant Carles Puigdemont com Jordi Jané han volgut subratllar els valors que representa el cos: compromís i servei als altres. "Avui hi ha molta gent viva gràcies a vosaltres, que teniu una molla al cos cada cop que sona l'alarma, robeu temps al temps i doneu esperança a les persones", ha afirmat el president.

Tant Puigdemont com Jané, a més, han volgut exemplificar la tasca i la implicació del cos recordant dos episodis: la recerca del nen perdut a Camós durant el Cap d'Any del 2016 i el tràgic accident de Freginals. "Aquell dia, quan es va trobar en Jordi, tot el país va bategar amb vosaltres", ha dit el president de la Generalitat, en referència a la recerca del menor. "I en una tragèdia de grans proporcions com la de Freginals, vau demostrar el vostre compromís; tant és així que, enmig del dolor, les famílies em van traslladar la seva gratitud, i això no és fàcil", ha afegit Puigdemont.


"Posar en solfa" el pla estratègic

Durant el seu discurs, el president tampoc ha oblidat, però, que el cos de Bombers pateix mancances que cal solucionar. "Som conscients que queda camí per recórrer", ha dit. I aquí, Puigdemont també ha recordat amb què s'ha trobat en arribar al teatre figuerenc: un grup de Bombers del parc de la ciutat, esperant-lo per explicar-li les mancances que pateix l'equipament. El president els ha escoltat i s'ha compromès a tenir en compte les seves demandes.

"És evident que hi ha coses que hem de millorar; per això hem treballat i hem començat a posar en solfa el pla estratègic, calia fer-ho", ha afirmat. Carles Puigdemont ha recordat el compromís del Govern per invertir 207 MEUR en els propers cinc anys, i ha assegurat que això permetrà dotar els Bombers de l'equipament i els recursos necessaris. "Necessitem un cos modern adaptat als desafiaments del segle XXI", ha dit.

Més de 63.500 actuacions

Per la seva banda, el conseller d'Interior, que també ha fet girar part del seu discurs al voltant del pla estratègic, ha volgut posar en valor les actuacions que els Bombers van fer arreu de Catalunya durant el 2016. En total, 63.672, que inclouen "des d'apagar incendis, rescatar accidentats o gent perduda i excarcerar víctimes d'accidents de trànsit", entre d'altres.

Jordi Jané ha volgut posar l'accent en què, de totes les actuacions, 828 van ser rescats de muntanya i 455 més recerques de persones que s'havien perdut. El conseller s'ha compromès a fer que el pla estratègic del cos "passi de les paraules als fets" i ha destacat l'orgull perquè "Catalunya té uns cossos d'emergències que són referents i de primera divisió".