Jutgen l'acusat de voler matar un home a ganivetades al barri de Pont Major de Girona

La defensa sosté que va actuar en legítima defensa

La fiscalia demana 6 anys de presó per a un acusat d'intentar matar un home a ganivetades al barri de Pont Major de Girona el 29 de gener del 2016. El processat, Juan José Sánchez, té antecedents penals i està en presó provisional des del mateix dia dels fets.

Segons relata la fiscalia al seu escrit de conclusions provisionals al qual s'ha adherit l'acusació particular, l'apunyalament va ser a l'altura del número 21 del carrer Pont Major. Cap a les tres de la tarda, l'acusat va començar a discutir amb un home perquè el va veure amb un ocell i una gàbia que creia que eren seus.

Va ser aleshores quan va veure la víctima, que estava assegut en un banc proper parlant per telèfon. Segons les acusacions, l'acusat va reconèixer la víctima. "El processat el coneixia perquè havia estat denunciat pel seu germà en el mes de juny del 2015 per una suposada agressió", relaten.

Llavors, el processat es va dirigir cap al banc i, sense creuar ni una paraula amb la víctima, va treure una navalla de la motxilla i li va clavar repetidament a l'abdomen i al braç esquerre. Les acusacions sostenen que, mentre l'agredia, li deia "mor fill de puta, moriràs, et mataré". Per això, asseguren que l'acusat era "coneixedor" que el podia matar a punyalades.

L'agressió va causar diverses ferides a la víctima, que va necessitar 99 dies per curar-se, sis dels quals ingressat a l'hospital. Segons ressalten les acusacions, l'home va patir "lesions greus que van comportar risc de mort", sobretot les punyalades a l'abdomen.

Per això, fiscalia i acusació particular demanen que condemnin Juan José Sánchez a 6 anys de presó per un intent d'homicidi. En matèria de responsabilitat civil, sol·liciten que indemnitzi la víctima amb 7.585 euros.

Legítima defensa

La defensa, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, sosté que l'acusat va actuar en legítima defensa. Segons detalla al seu escrit, aquella tarda el processat va veure la gàbia amb l'ocell que li havien robat durant un robatori a casa seva. "Amb l'objectiu d'obtenir una explicació del motiu pel qual estava en possessió de les seves pertinences", relata la defensa, es va apropar a un dels homes que hi havia allà.

La resposta va ser que l'home increpat li va assegurar, alçant la veu, que la gàbia i l'ocell eren de la seva propietat. Els crits van provocar que dos homes més (entre els quals la víctima) entressin a la discussió contra l'ara processat. "Abusant de la seva superioritat numèrica i arribant a l'agressió física", afegeix la defensa, se li van encarar.

Per això, convençut que els altres tres li podien fer mal, va agafar de terra una arma i la va brandar en cercle. Segons la defensa, l'acusat només volia "defensar-se i garantir la seva fugida" i no va dirigir cap estocada contra ningú en concret.

També ressalta que en el moment dels fets, l'acusat tenia les capacitat disminuïdes pel consum continuat de marihuana i destaca que ell mateix es va lliurar voluntàriament a la policia tan bon punt va saber que un dels homes havia resultat ferit.

En base a aquest relat de fets, la defensa demana l'absolució per a Juan José Sánchez.

El cas havia d'arribar a judici aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona però s'ha suspès perquè faltava un testimoni clau. La sala ha fixat de nou la vista per al 4 de maig.