Roben més de 400 metres de cable de coure a la UdG i deixen el rectorat sense telèfon ni Internet

Els lladres s'han emportat 62 trams de fil d'uns set metres de cable cadascun

Els lladres de fil de coure que fa setmanes que assetgen les comarques gironines, ja no només roben l'estesa de cables que hi ha entre els pobles. Ara també s'atreveixen a arrencar la instal·lació que hi ha en edificis situats en plena ciutat, com és el cas que ha patit la seu de la Universitat de Girona.

L'edifici de les Àligues, situat al Barri Vell i que acull l'edifici del rectorat, s'ha quedat sense accés a telèfon ni connexió a Internet. Això després que, la matinada de dijous, uns lladres hi fessin el seu agost i s'emportessin més de 430 metres de fil de coure, que formava part de l'estesa de la instal·lació.

El robatori es va descobrir a primera hora del matí, quan un dels treballadors va voler connectar-se a Internet i va descobrir que no podia. El personal que aquests dies encara hi ha a la universitat va descobrir aleshores que els havien arrencat un total de 62 cables d'uns set metres de llargada cadascun d'arreu de les instal·lacions.

Els responsables de la UdG ja han denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, que treballen per localitzar els lladres. Precisament, arreu de la demarcació han estat constants els robatoris de fil de coure al llarg de les últimes setmanes. Els darrers casos han tingut lloc a la Vall del Llémena, a Porqueres (Pla de l'Estany) i a Cistella (Alt Empordà), d'on els lladres es van endur centenars de metres de l'estesa.

D'altra banda, els mossos van detenir el passat dissabte tres lladres amb un carregament d'una tona de cable de coure a Vidreres (Selva). Els agents els van enxampar al polígon del municipi, després de rebre l'alerta dels vigilants municipals. Els tres detinguts portaven més d'una vintena de saques plenes de coure –tant cables com tubs- a l'interior d'una furgoneta.