Entren a robar en una farmàcia de Salt trencant el vidre de l'aparador amb una tapa d'embornal

Les càmeres de l'establiment enregistren el lladre emportant-se els diners de la caixa

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt (Gironès) busquen un lladre que aquesta matinada ha entrat a robar a la farmàcia Nieto, situada situada a la confluència del carrer Àngel Guimerà amb Doctor Sambola.

El lladre ha estampat una tapa d'embornal contra un dels aparadors de l'establiment i hi ha fet un forat just al centre. Després, tot i que l'espai no era massa gran, s'hi ha esmunyit i ha aconseguit entrar a dins la farmàcia.

En menys de cinc minuts, segons ha precisat la propietària, n'ha tingut prou per trobar allò que buscava: els diners de la caixa. Només d'entrar a dins, l'alarma de l'establiment s'ha disparat i les càmeres de seguretat han pogut gravar l'intrús. "Però a les imatges no se'l distingeix, només es veu una ombra", ha precisat Soledad Nieto.

El lladre ha anat darrere els taulells, ha obert calaixos a la recerca de diners, escampant per terra la resta, i ha marxat amb el canvi. La propietària encara no sap exactament quants euros s'ha endut, però calcula que la quantitat es mourà entre els 200 ó 300.

"Quan m'ha trucat la central d'alarmes, cap a les tres de la matinada, he vingut ràpidament fins aquí i m'he trobat la destrossa; imagino que el lladre ha posat els diners dins una bossa de plàstic, perquè totes estaven per terra", ha dit. I hi ha afegit: "Suposo que el lladre no deuria ser massa gros, perquè ha pogut passar pel forat".

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt, que ha acordonat el vidre esberlat, treballen per identificar l'autor del robatori. De moment, no hi ha detinguts.

Fa cinc anys, amb el mateix modus operandi

La propietària de la Farmàcia Nieto explica que aquesta és la segona vegada que li entren a robar trencant-li un dels vidres. Ara fa cinc anys, al 2002, també va patir un altre robatori amb el mateix mètode. En aquella ocasió, però, els lladres no van estampar una tapa d'embornal contra l'aparador sinó que van servir-se d'un punxó i un mall per trencar-li un dels vidres (en aquell cas, un dels que donava al carrer Doctor Sambola).

  • La propietària de la farmàcia, María Soledad Nieto, explica com ha anat el robatori