Gloria Gaynor sedueix l'Auditori de Girona amb un repàs dels seus grans èxits

L'artista nord-americana fa ballar els 1200 espectadors amb el clàssic 'I will survive'

Dia gran en la setzena edició del Black Music Festival. La cantant nord-americana Gloria Gaynor ha omplert i seduït aquest divendres la Sala Xavier Montsalvatge de l'Auditori de Girona, amb un repàs dels seus grans èxits en un concert que s'ha allargat gairebé dues hores i que ha acabat amb el públic dret ballant el clàssic 'I will survive'. Fins aleshores un repartiment de cançons poderoses d'una de les veus més clàssiques, que no ha decebut als espectadors que des de feia dies havien esgotat totes les entrades. El concert ha començat amb una obertura instrumental seguit de 'going out of my head' que ha enllaçat amb un dels temes més reconeguts de l'artista 'I am what I am', que de bon inici ha fet aplaudir el públic que omplia les 1168 localitats de la sala.
 
Un vídeo repassant la vida artística de Gloria Gaynor, amb l'inconfusible 'Iwill survive' de fons ha servit d'aperitiu al públic que esperava l'actuació d'una de les estrelles del setzè Black Music Festival. A partir d'aquest moment, la cantant nord-americana ha enllaçat una quinzena de cançons que de seguida han enganxat als gairebé 1200 espectadors que des de feia dies havien esgotat totes les localitats de la Sala Xavier Montsalvatge de l'Auditori de Girona.

Al mig del concert un segon vídeo ha servit per donar descans a una Gloria Gaynor de 70 anys, que des de l'arrencada amb 'going out of my head' ha enllaçat un èxit rere altre fins arribar a l'esperat 'Iwill survive' que tancava el recital amb el públic dempeus i aplaudint l'artista americana que, això sí, s'ha aturat un parell de vegades per agrair als assistents la presència amb un castellà impecable.

Acompanyada d'un cor de tres vocalistes i una banda de set músics Gaynor també ha tingut temps per fer versions d'altres artistes com 'Crazy in love' de Beyonce on ha aprofitat per presentar a tota la banda en un tema que ha durat prop d'un quart d'hora i que era el preludi d'un dels moments de la nit quan han començat a sonar les primeres notes d''I will survive'.

A partir d'aquell moment la Sala Montsalvatge s'ha convertit en una improvisada pista de ball on el públic, animat per Gaynor, ha cantat la tornada diverses vegades fins que la cantant ha afegit una estrofa en castellà a la versió en anglès. Després d'una llarga ovació i d'haver-se acomiadat, la banda i Gloria Gaynor han tancat el concert amb 'Everybody dance' que el públic ha seguit amb entusiasme.

Bona crítica del públic

Una hora abans del concert ja hi havia cua a les portes de l'auditori per veure el concert de Gloria Gaynor. Alguns, com en Manel Sánchez, explica que "ja la seguia des de feia temps i que el d'aquest divendres no és el primer cop que veu l'artista en directe. "És una de les veus més importants de la música i és un plaer que vingui a Girona".

D'altres com la Roser explica que és la primera vegada que van a un concert de la cantant americana i reconeixen que "tenien poques referències més enllà dels clàssics" però al final del concert asseguren que "els ha sorprès la vitalitat i la força" de Gaynor.

Una carrera d'himnes

Gloria Fowles, coneguda com a Gloria Gaynor, va començar la seva carrera sota el tutelatge del productor Meco Monardo, que fa explotar l'artista a mitjans dels anys 70 amb 'I will survive'. Un himne que l'hi ha fet guanyar-se el títol popular de la 'Reina de les discoteques'. Tot i això, Gaynor escriu altres grans èxits com 'Never can say goodbye' o 'I am what I am', que li donen la fama i la converteixen en una de les grans veus dels Estats Units.