Els Pressupostos Participats de Lloret compten amb una nova plataforma online

Es poden fer propostes fins el 12 de març

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha posat en marxa la plataforma en línia Civiciti. El canal s'incorpora al projecte Pressupostos Participats, que permet a totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Lloret de Mar proposar, debatre i votar conjuntament com utilitzar una partida de 500.000 euros del pressupost municipal a l'espai públic del municipi. Com a novetat, aquest any, prèvia inscripció, també podran participar-hi les persones que tenen la segona residència al municipi.

A través d’aquesta plataforma en línia, els veïns de Lloret de Mar podran col·laborar en la presa de decisions i jugar un paper més actiu en la vida pública, i l'Ajuntament coneixerà les preocupacions i peticions dels ciutadans en matèria de pressupostos municipals, la qual cosa li permetrà prendre decisions informades. Segons l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat: “Els polítics i les administracions hem de fomentar la participació ciutadana i conèixer les necessitats i prioritats dels nostres ciutadans per donar-hi resposta”.

L’any passat els ciutadans van poder proposar i triar propostes a través d'un formulari web, en assemblees municipals o votant presencialment. Com a novetat, per afavorir la participació ciutadana, aquest any els ciutadans podran fer ús de les noves tecnologies. “Implementar aquest projecte a través d’aquesta plataforma no solament ens permetrà conèixer les preocupacions de la ciutadania, sinó que també proporcionarà als ciutadans un espai on dialogar amb l'administració en relació amb aquestes qüestions”, declara Jaume Dulsat.

Actualment ja hi ha penjades diferents propostes en línia per a cada una de les zones com són: a la zona Oest, eixamplar la vorera del carrer Ramon Casas i millorar el sistema de neteja del passeig de Fenals; a la zona Est, millorar la senyalització de la informació vertical de direcció cap a la urbanització Els Llorers, executar la rotonda d’accés a la urbanització Els Lloret i asfaltar l’avinguda de les Arts; a la zona Centre, millorar les zones verdes del Monterrey; a la zona Nucli, soterrar els cables que pengen dels arbres al passeig Verdaguer i la plaça de l’Església; i a la zona Riera, adaptar l’aparcament de sorra de Can Ribalaigua.

El període per fer propostes en línia va del 27 de febrer al 12 de març de 2017.