L'incendi mortal a Santa Coloma de Farners l'ha provocat un problema elèctric

Inicialment es creia que provenia de la llar de foc

La investigació duta a terme pels Bombers i els agents especialitzats dels Mossos d'Esquadra ha conclòs que l'incendi mortal a Santa Coloma de Farners no l'ha originat una espurna procedent de la llar de foc. L'informe preliminar recull que el foc l'ha provocat una causa elèctrica, tot i que de moment encara és aviat per precisar-la. "Podria ser per un sobreescalfament de la instal·lació o una explosió del televisor, però tot això són hipòtesis", ha subratllat la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament Teresa Garcia. Les flames, que s'han originat cap a un quart de sis de la matinada a la planta baixa de l'habitatge, han provocat la mort d'una anciana de 97 anys. El seu fill, de 70, ha patit cremades de primer i segon grau i l'han hagut de traslladar en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron.
L'incendi que ha provocat la mort de l'anciana s'ha originat cap a un quart de sis de la matinada. Les flames han afectat un habitatge unifamiliar del carrer Firal, situat al centre de la ciutat. A la casa, de planta baixa i pis, l'anciana hi vivia amb un dels seus dos fills, de 70 anys.

El foc ha començat a l'estança que feia de menjador. En aquells moments, l'anciana es trobava a la planta baixa de la casa, i el seu fill dormia a la superior. Segons ha precisat el cap de guàrdia dels Bombers, el sotsinspector Ferran Garcia, "hi ha hagut molta càrrega de foc" perquè les flames han pres el sofà i matalassos, s'han estès ràpidament i han fet que l'aire fos irrespirable.

Tot i que en un principi s'apuntava que la causa podria ser una espurna sorgida de la llar de foc, a primera hora del matí ha començat a cobrar força que l'incendi tingués origen en la instal·lació elèctrica. Els Bombers i els agents especialitzats dels Mossos d'Esquadra –alguns, vinguts de Sabadell- han estat investigant a l'interior de l'habitatge fins passades les dotze del migdia.

La investigació ja ha permès descartar que l'origen de les flames es degués a una espurna procedent de la llar. "Queda molt clar que no ha començat a la llar de foc; es descarta totalment, perquè l'origen del foc estava en un altre lloc", ha explicat la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament Teresa Garcia, que s'ha desplaçat fins al carrer Firal aquest migdia.

L'incendi mortal, doncs, ha estat conseqüència d'una fallada elèctrica. Tot i que de moment, encara és aviat per precisar-la. "Podria ser per un sobreescalfament o bé per una explosió del televisor; però tot això són hipòtesis, no s'ha trobat definitivament encara", ha subratllat Garcia.

Estructura malmesa

Aquest dijous al matí, els tècnics municipals també han revisat l'estructura de l'habitatge. Les flames han afectat la casa, però no hi ha risc de col·lapse ni es tem que es pugui ensorrar, tot i que ha quedat malmesa. "Les dues cases veïnes, però, estan del tot fora de perill", ha afegit també la tinent d'alcalde.

Teresa Garcia ha donat el condol a la família de la víctima en nom de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Cap a quarts d'una, els Mossos d'Esquadra han precintat l'habitatge on s'ha declarat el foc que ha acabat amb la vida de l'anciana de 97 anys.