Mor una persona i un altre queda ferida greu en un incendi a Santa Coloma de Farners

Eren una anciana de 97 anys i el seu fill de 70

  • Un Bomber a l'interior de l'habitatge cremat de Santa Coloma de Farners. ACN
    Un Bomber a l'interior de l'habitatge cremat de Santa Coloma de Farners
    Fotos: ACN
  • La funerària enduent-se el cos de la víctima de l'incendi de Santa Coloma de Farners. ACN
    La funerària enduent-se el cos de la víctima de l'incendi de Santa Coloma de Farners
    Fotos: ACN

Els Bombers del parc de Santa Coloma han rebut l'avís del foc a un quart de sis de la matinada. L'incendi s'ha declarat en una casa antiga del carrer Firal situat al centre de la ciutat. L'habitatge té planta baixa i pis i les flames s'han originat a la zona del menjador. Els Bombers han desplaçat quatre dotacions fins a la casa i han pogut controlar les flames en menys de mitja hora.

La víctima mortal, una anciana de 97 anys, es trobava a la planta baixa (on hi sol dormir). La dona vivia a l'habitatge unifamiliar amb un dels seus dos fills, un home de 70 anys, que dormia a la planta superior. Ell ha pogut sortir pel seu propi peu de la casa, però ha patit cremades de primer i segon grau i se l'ha hagut de traslladar en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

El cap de guàrdia dels Bombers, el sotsinspector Ferran Garcia, ha explicat que a la sala on segurament s'ha iniciat l'incendi hi havia "molta càrrega de foc". "Per mala sort, el foc s'ha estès ràpidament i ha agafat matalassos i sofàs; això ha provocat molta fumèrria, ha elevat la temperatura i ha fet que l'ambient en aquesta part de la casa fos irrespirable", ha explicat.

L'anciana ha perdut la vida a conseqüència de l'incendi. A la mateixa planta baixa, els Bombers també hi han trobat morts els animals domèstics (dos gats).

S'investiguen les causes

Pel què fa a les causes de l'incendi, encara no estan clares. Tot i que en un primer moment s'apuntava que les flames s'haurien originat per una espurna sortida de la llar de foc, el foc es podria haver originat per un curtcircuit elèctric. De fet, els Bombers s'han trobat fosa tota la instal·lació de llum de l'habitatge.

"A la planta baixa hi ha tres sales, i la del mig és la que feia de menjador; aquesta és la que ha resultat més afectada", ha precisat el sotsinspector. "El mobiliari, els sofàs i les taules han quedat ben cremats, i allà apart de la llar de foc també hi havia la televisió, i això també ens porta a pensar que possiblement la causa es degui a una fallada elèctrica", ha explicat Ferran Garcia.

Els Mossos d'Esquadra han desplaçat agents especialitzats fins a l'habitatge –alguns, vinguts de Sabadell- per determinar les causes que han encès l'incendi. Sí que es descarta, però, que l'anciana i el seu fill patissin pobresa energètica. L'habitatge té donats d'alta els serveis de llum i aigua i el comptador elèctric, tot i que la instal·lació s'ha fos, continuava corrent.

Pel què fa a l'estructura de l'habitatge, tot i que la casa ha quedat molt malmesa per les flames, no es tem que hi hagi risc de col·lapse i es pugui ensorrat. De fet, els cairats de fusta que aguantaven la primera planta s'havien canviat feia relativament poc temps. "Els tècnics municipals ho han estudiat i en principi no hi ha risc de col·lapse", ha conclòs el sotsinspector Ferran Garcia.