Les dones del passat de Girona, al descobert

L’Ajuntament de Girona estrena el nou recurs web “Vides documentades. Dones i documents d’arxiu”

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions (SGDAP), estrena avui el nou recurs web “Vides documentades. Dones i documents d’arxiu” que recull documents que evidencien les accions i les vides de diferents dones durant la història. Aquest recurs publicarà cada dia del mes de març un document de l’Arxiu Municipal de Girona produït aquell dia en concret.
 
De cada document presentat se n’ofereix la imatge digital, una descripció i un breu comentari sobre alguna qüestió del document. Tots els documents estan escrits, produïts o relacionats amb una o més dones, i els comentaris proposen reflexions entorn algun aspecte de la història de les dones o sobre les dones del passat.
 
Aquesta iniciativa forma part de les activitats paral·leles del Festival MOT, el Festival de Literatura de Girona i Olot, que tindrà lloc entre el 23 de març i l’1 d’abril i que porta per títol “Escriure el passat”. Enguany la reflexió gira entorn del passat com a font d’inspiració per a les veus literàries contemporànies i els documents custodiats en els arxius són essencials com a font per a l'escriptura del passat, sigui a través de la reconstrucció històrica o de la recreació literària.