Una doble tanca evita que els infants corrin en un tram de carrer conflictiu a Vilobí

La via acaba amb un pas de vianants sense visibilitat

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar (Selva) va instal·lar dimarts al matí una doble barrera dissuasiva a la cruïlla entre el carrer Sant Josep i la travessera Antiga Cal Mestre -accés a  la plaça Nova- de Vilobí, amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants en aquest tram on sol confluir un elevat volum de trànsit. Aquesta ha estat la resposta del consistori davant les reiterades queixes dels veïns a causa de la poca visibilitat amb què compta l’encreuament, que es troba de camí a l’Escola Josep Madrenys.

El regidor de Mobilitat, Quim Vivas, ha assegurat que “aquesta és una mesura més en la línia de reforçar la seguretat en aquest punt del nucli urbà de Vilobí”. Vivas ha afegit que la doble barrera “contribuirà a evitar que els vianants puguin travessar massa ràpid i com a conseqüència topar amb algun vehicle”. En aquesta línia, ara fa uns dies es va instal·lar també una pilona en aquest mateix tram de carrer per tal d'obligar els vehicles a passar pels ressalts i impedir de passar per sobre la vorera.

Ambdues mesures són fruit del taller participatiu que es va dur a terme l’any passat amb els veïns de la plaça amb l’objectiu de millorar-ne els aspectes més conflictius.

Nens que corren

La principal problemàtica resideix en els infants que surten de la plaça Nova corrents en direcció a l'escola. Segons informen del consistori, la finalització del carrer que empalma amb el pas de vianants, té molt poca visibilitat.

Per tal d'evitar un possible atropellament han considerat que les dues tanques els obligaran a frenar, ja que és necessari fer una ziga-zaga per tal de superar-les. A data d'avui no s'ha produït cap accident però sí diversos ensurts.