Un nou projecte posarà en alça el llegat del Vescomtat de Cabrera

Compta amb un pressupost de 1,8 MEUR

El Consell Comarcal de la Selva, juntament amb el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatges de la Generalitat de Catalunya, han presentat a Vidreres el projecte “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera”, el qual es desenvoluparà fins l’any 2020 i compta amb un pressupost de 1,8 milions d’euros que el Govern cofinançarà amb 809.600 euros.

Aquesta iniciativa desplegarà un producte integral cultural-turístic vinculat al llegat patrimonial material i immaterial del Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva. Així, es pretén generar una proposta conjunta que atregui nou públic i promoure l’activitat econòmica i cultural a la zona.

El projecte s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal•liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel•ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

El vescomtat de Cabrera va ser una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins al segle XIX. Aquest projecte afecta gran part de la comarca i, en conseqüència, té un gran potencial econòmic per al territori. “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera” inclou els següents municipis: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

A la presentació del projecte hi han assistit diversos consellers comarcals i tècnics del Consell Comarcal de la Selva, així com el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer; la directora general d'Administració Local, Montserrat Mundi; i el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales.