La GIOrquestra necessita diners per editar un DVD i recaptar fons contra el Càncer

Necessiten 3.000 euros per assolir l'objectiu

El 5 de febrer de 2017, la GIOrquestra, va celebrar el 5è aniversari amb un concert a l'Auditori de Girona. Ara, l'objectiu és editar un DVD solidari amb l'objectiu de recaptar fons per a la recerca del Dr. Jordi Frigola de l' Institut d'Investigació Biomèdica de Girona. Si s'aconsegueix l'objectiu, com a acció pionera en la música clàssica catalana, està prevista la presentació del DVD en actes solidaris en sales de cinema.

Durant el concert, apart de las clàssiques 5ª Simfonia de Beethoven i l' Obertura 1812 de Txaikovski es va estrenar "Núria", un poema simfònic encarregat al compositor Albert Guinovart. L'obra, que és un Cant a la Vida, està dedicada a la mare dels fundadors de l'orquestra, els germans Sabaté, que va morir de càncer i vol ser un homenatge a totes les persones i famílies que han patit o pateixen aquesta malaltia.

El concert el va enregistrar el productor Igor Cortadellas -i el seu equip Igor.cat - i l'emissora Catalunya Música i l'estudi Solfa Recordings es van encarregar de la retransmissió i enregistrament de so.

Les aportacions que es facin a través de la plataforma Verkami es destinaran a finançar, en part, els costos de drets, d'edició i impressió de 1.000 còpies de DVD. A partir de la venda dels DVDs i les accions solidàries en cinemes es destinaran els fons directament a l'Institut d'Investigació Biomèdica. Si se supera l'objectiu, hi haurà l'opció de realitzar més còpies i poder destinar una major aportació directa a la causa.