Girona destina 100.000 euros als Ajuts Kreas 2017

Enguany els imports de les beques seran tancat

L’Ajuntament de Girona destinarà 100.000 euros per a la nova convocatòria dels Ajuts Kreas. Aquestes ajudes, dirigides a qualsevol àmbit artístic, es divideixen en tres modalitats: beques de formació artística no reglada, beques de creació artística i finalment subvencions a la producció i difusió artística.
 
La principal novetat d’aquesta convocatòria és que els imports per a les beques són tancats, és a dir, l’import per a les beques de formació serà de 1.000 euros i el de els beques de creació serà de 3.000 euros per cada beca atorgada. Pel que fa les subvencions, l’import màxim que es pot sol·licitar per projecte és de 20.000 euros, que com a molt pot representar el 70% del total del pressupost.
 
El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que enguany “es manté l’aposta ferma per la creació cultural a la ciutat i pel suport a la formació i la recerca; ja que és des de la creació que s’enforteix i es potencia la cultura”. Per segon any consecutiu, el consistori destina 100.000 euros a les Kreas, una quantitat que duplica l’assignació pressupostària del 2015.
 
El termini de presentació de sol·licituds per participar a la convocatòria d’aquest any finalitza el 31 de març. Abans d’aquesta data es publicarà el nom de les persones que formaran part de la comissió avaluadora. El dia 21 de març, a les 19 h, es farà una sessió informativa sobre les beques a l’Espai Marfà.
 
Les bases i la convocatòria dels Ajuts Kreas es poden consultar a través del web.