L'Audiència condemna a 12 anys de presó dos homes que van violar una dona en un pis de Celrà

No es podrà apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 22 anys

La violació que ara l'Audiència de Girona ha sentenciat va tenir lloc la matinada del 8 de desembre del 2013. Aquella nit, la víctima i els dos condemnats havien coincidit en un bar de Celrà, on els dos homes van proposar-li que els acompanyés a prendre una cosa a casa d'ells.

Tots tres van estar prenent alcohol al pis. El tribunal situa l'agressió sexual entre les tres i les sis de la matinada, quan els processats es van posar d'acord per violar la víctima. Quan la dona va adonar-se'n de les seves intencions i va intentar marxar del pis, tant Boldizsar com Clapa li van impedir, "subjectant-la amb força" i "bloquejant la porta de la cuina", que era on es trobaven.

La sentència recull que la víctima va intentar fer una trucada amb el mòbil a una amiga per demanar-li auxili, però els condemnats li van treure l'aparell. Després, Boldizsar va agafar la víctima pel cap per obligar-la a què li fes una fel·lació. "Li van dir que fes el que ells volien, o sinó la matarien", subratlla la sentència.

La víctima va començar a cridar, però els dos acusats "li van tapar la boca i la van dur per la força en una de les habitacions de la casa". Allà dins, li van apujar el vestit, li van arrencar les mitges i les botes i la van penetrar, "tant per via vagina com bucal", diu l'Audiència de Girona. i afegeix: "Els dos ho van fer en diverses ocasions, fins i tot penetrant-la al mateix temps i intercanviant-se les posicions".

La dona va poder marxar del pis a les sis de la matinada. Després de posar-se en contacte amb una amiga, va anar a l'hospital on els metges li van apreciar lesions compatibles amb haver patit una agressió sexual.

No es creu els acusats

A l'hora de dictar sentència, el tribunal de la Secció Tercera ha donat plena credibilitat al relat de la víctima i, en canvi, no s'ha cregut la versió dels acusats. Durant el judici, les defenses de Boldizsar i Clapa van assegurar que havia estat ella qui havia proposat fer un trio i que les relacions sexuals havien estat consentides. A més, atribuïen la denúncia a què la dona s'hauria sentit ofesa o vexada perquè s'havien burlat d'ella quan va marxar del pis i que, com que la relació havia estat sense protecció, patia per haver-se contagiat alguna malaltia.

L'Audiència rebutja aquests motius i, per contra, ressalta que les lesions que tenia la víctima "no resulten compatibles amb una relació sexual consentida i, encara menys, casen amb la versió oferta pels processats". La sentència també recull que després de l'agressió sexual la víctima pateix un trastorn d'estrès posttraumàtic i argumenta que aquestes seqüeles no les tindria si no hagués estat víctima d'una violació.

Per al tribunal, també és simptomàtic que aquella nit s'hagués registrat una trucada de només un segon feta des del telèfon de la víctima. Per l'hora (tres quarts de sis) i per l'escassa durada, la sentència conclou que l'explicació que va donar la dona és veritat. És a dir, que ella va intentar fer una trucada de socors però els acusats li van arrabassar el telèfon.

12 anys de presó

La sentència condemna Radu Boldizsar i Emilian Alexandru Clapa com a autors d'un delicte d'agressió sexual a 12 anys de presó. També els hi prohibeix apropar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 22 anys i els hi imposa 10 anys de llibertat vigilada. En matèria de responsabilitat civil hauran d'indemnitzar la víctima amb 20.000 euros.

El tribunal també demana que s'obri causa contra un dels testimonis, amic dels acusats, que va declarar al judici. L'Audiència conclou que, amb la seva versió, va mentir per intentar afavorir els dos processats. La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs de cassació davant del Tribunal Suprem en un termini de cinc dies.