Els veïns de l'Avinguda Vilallonga de Figueres pagaran un 60% menys per la reforma del carrer

Passaran de pagar 800.000 euros a tant sols 256.000 euros

  • Imatge virtual d'un altre punt de l'avinguda amb la plaça del Gra al fons © AG
    Imatge virtual d'un altre punt de l'avinguda amb la plaça del Gra al fons © AG
  • Imatge virtual de l'Avinguda Vilallonga una vegada acabades les obres © AG
    Imatge virtual de l'Avinguda Vilallonga una vegada acabades les obres © AG

L'Ajuntament de Figueres aplicarà una reducció del 60% sobre les contribucions que hauran de fer els veïns residents a l'Avinguda Vilallonga que serà objecte d'una profunda remodelació. Amb tot, els residents passaran de pagar els 800.000 euros inicials a tant sols 256.000 euros. El motiu que explica aquesta novetat ha estat la baixa en l’adjudicació final de l’obra. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa local, Obres Pirenaiques, per un pressupost final de 3.331.534, 97 euros i no pels 5.240.109, 24 euros que s’havia previst inicialment. S’ha de destacar la feina dels Serveis municipals d’urbanisme i també dels jurídics que, en tot moment i davant d’important baixes econòmiques, han treballat per garantir la qualitat de l’obra i el compliment del calendari.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), va comunicar ahir al vespre aquesta informació a tots els veïns afectats per les obres de remodelació en el transcurs d'una reunió a la sala de plens del consistori.

Obres de reforma

Les obres de reforma de l’avinguda Vilallonga començaran el proper 30 d’agost. D’acord amb el calendari que han treballat els tècnics municipals i els de l’empresa adjudicatària, els treballs s’allargaran uns 10 mesos. Un període en què sempre quedarà garantida la circulació de sortida en direcció Roses gràcies a l’habilitació d’un carril provisional.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, qualifica la reforma “de molt necessària per reconvertir una carretera en una avinguda dotada de molts més usos i activitats”. Vila es mostra satisfet “per poder adjudicar l’obra en el context de crisis econòmica actual, perquè es generen llocs de treball i, al mateix temps, un important estalvi per les economies familiars dels veïns i de l’Ajuntament”.

Us adjuntem un arxiu amb la informació que rebran els veïns de la zona els propers dies, amb el detall de l’obra i de les fases. La primera fase, que s’executarà durant els primers cinc mesos, desenvoluparà completament el projecte des de la plaça del Gra fins al pas a nivell. Durant aquest període també es condicionarà la vorera sud de l’avinguda entre el pas a nivell i la rotonda de la ronda Ricart Giralt. En la segona fase, que s’allargarà cinc mesos més, es reformarà la mateixa rotonda i la part nord de l’avinguda fins al pas a nivell.

Destacar que la reforma de l’avinguda també implica una renovació total dels serveis amb el soterrament de contenidors, l’eliminació del cablejat aeri, nou arbrat i nova il·luminació, entre d’altres.