L'ANC de Salt fa una marxa fins a l'AP-7 per reclamar la gestió de les infraestructures

Denuncien "l'oblit de l'Estat" en el desdoblament de la N-II

La sortida 7 de l'AP-7, a l'alçada de Salt, ha estat el lloc escollit per l'Assemblea Nacional Catalana per protestar contra la gestió de les infraestructures per part de l'Estat. Denuncien, entre altres coses, el greuge comparatiu envers altres comunitats autònomes. Per això la sectorial de Salt de l'ANC ha fet una marxa, on hi ha participat una quarantena de persones, per exigir la gestió des del territori. La coordinadora de l'Assemblea al municipi, Carme Conillera, explica que han triat l'autopista perquè és una infraestructura que els catalans han pagat "amb escreix" i ha reclamat la gratuïtat dels peatges.

Conillera ha recordat que hi ha comunitats autònomes on les autopistes "o bé són gratuïtes, o tenen moltes autovies", i diu que no entén perquè a Catalunya "hi ha un dèficit tant important".

La marxa ha tingut el suport del regidor de la CUP al municipi Ferran Burch que ha coincidit amb Conillera en destacar la "manera pèssima" en què ha gestionat les infraestructures catalanes el govern de l'Estat. "És obvi que aniria molt millor si es fes directament des del territori", ha reblat.

En aquest sentit, Burch ha recordat l'exemple de Bàscara (Alt Empordà) on els veïns es van mobilitzar fins que van aconseguir que els camions de gran tonatge passessin per l'autopista. "És evident que la decisió ha millorat molt la seguretat en aquesta zona", diu el regidor que ha aprofitat per demanar que el territori "s'organitzi".

Pel que fa als peatges de l'autopista Burch denuncia que els catalans "paguem eternament" una obra "amb l'excusa del manteniment, quan fa temps que està amortitzada". "Aquest és un gran exemple per dir prou i que es deixi de prendre el pèl als catalans", ha conclòs.

L'Estat menysté Catalunya

Tant Conillera com Burch han denunciat que l'Estat "menysté els catalans" amb un tema "tant transcendent" com les infraestructures. El regidor recorda que el govern espanyol sempre "incompleix amb Catalunya" a l'hora d'executar les obres previstes. Aquest problema en canvi no el tenen altres comunitats, remarca.

Conillera per la seva banda ha deixat clar que "cal una república catalana per poder arreglar els problemes que l'Estat genera en dèficit d'infraestructures". La coordinadora de l'ANC a Salt diu que "té molt clar" que el govern espanyol actual "seguirà actuant igual" en aquest aspecte.

Informar els conductors que s'aturaven

L'acte, que ha recorregut un quilòmetre i mig pels carrers del municipi, ha acabat a la rotonda d'entrada la sortida 7 de l'autopista. Allà s'han repartit tríptics informatius als conductors que decidien aturar-se. La protesta ha acabat amb una xocolatada entre els assistents i els organitzadors.