Figueres obre un expedient informatiu al Festival del Circ per utilitzar animals domèstics

El consistori diu que vol esbrinar si s'ha incomplert l'ordenança municipal

L'Ajuntament de Figueres ha obert un expedient informatiu per determinar si la presència d'animals domèstics al Festival del Circ de la ciutat ha vulnerat l'ordenança municipal de tinença d'animals.

La decisió arriba després que el PACMA i les comissions de protecció dels drets dels animals del Col·legis d'Advocats catalans hagin denunciat que s'ha incomplert la normativa i que la situació pot constituir una falta "molt greu". La recent edició del certamen, celebrada del 16 al 20 de febrer, ha comptat amb dues atraccions polèmiques: una en la qual s'utilitzaven gossos en una demostració d''agility' i una altra amb gats.

Aquesta darrera ha estat la més criticada pels animalistes, que consideren que la funció implica maltractament animal. De la seva banda, els advocats catalans han demanat al consistori que faci complir l'article 39.3.A.c de l'ordenança, que considera una falta molt greu "l’ús d'animals en espectacles, si l'espectacle els pot ocasionar sofriment, pot fer que siguin objecte de burles o tractaments antinaturals o pot ferir la sensibilitat de les persones que el contemplen".