Entra en servei la nova comissaria compartida entre Policia Local i Mossos d'Esquadra de Banyoles

Hi treballaran uns 70 policies

La Policia Local de Banyoles s'ha traslladat aquest dimecres al nou edifici que s'ha construït a l'avinguda de la Farga. L'equipament s'ha aixecat just al costat de la comissaria dels Mossos com un equipament annex que a la pràctica funcionarà com un sol edifici amb serveis compartits.

D'aquesta manera, el cos local abandona les instal·lacions de l'avinguda Països Catalans i s'ubica en un espai que es vol convertir en un únic "pol de seguretat".

Dues plantes i una entrada conjunta

La nova comissaria compartida, de propietat municipal, consta de dues plantes i una entrada conjunta per als dos cossos. En total hi treballaran 70 efectius. El nou edifici disposa d'una oficina de denúncies, un menjador, vestuaris i una sala de reunions dels dos cossos policials. A la part superior s'hi farà l'atenció al ciutadà mentre que a la de baix hi haurà la part administrativa i de serveis policials. A les dependències actuals dels mossos, a més, hi haurà els calabossos compartits. A l'exterior també s'hi ha ubicat un aparcament conjunt.

L'equipament de nova construcció compta amb una superfície de 760 metres quadrats. D'aquests, 290 ja els ocupa l'actual comissaria dels Mossos, que es va construir l'any 1998. La resta s'han integrat a l'edifici annex que avui s'ha posat en funcionament.