Preocupació entre les granges de l'Empordà pel focus de grip aviària

Els productors propers als Aiguamolls no poden vendre ni comprar animals en les properes setmanes

Preocupació entre els productors avícoles de les granges situades a l'entorn dels Aiguamolls de l'Empordà pel focus de grip aviària detectat a la zona. El passat 6 de febrer es va trobar una cigonya morta a la zona del parc natural i Agricultura ha confirmat que està infectada pel virus. Això ha obligat a prendre mesures. Entre d'altres, les granges situades en un radi de 10 km de la zona no podran vendre ni comprar aus en les properes setmanes.

Els veterinaris del departament estan explicant un a un a tots els productors les mesures que han de prendre. Una de les afectades, Cristina Bech, havia comprat feia poc més d'un mes 1.400 gallines per comercialitzar ous ecològics.

Les haurà de mantenir tancades a la granja que té a Castelló d'Empúries fins que s'aixequin les restriccions. Per la seva banda, el director dels Aiguamolls, Sergi Romero, ha detallat que mantenen un protocol de vigilància passiva per detectar possibles animals morts i recorda que no hi ha cap perill per a la salut dels humans. El focus coincideix amb la migració de les cigonyes. L'exemplar mort estava anellat a París i s'havia albirat a Lleida.