Girona Decideix facilita i assegura el vot secret de les persones invidents

L'entitat ha obert un nou punt d'informació al carrer Argenteria

La plataforma Girona Decideix ha impulsat mesures perquè les persones amb dificultats puguin exercir el dret a vot a les consultes independentistes d'aquest dissabte. Per això, s'han editat uns kits de votació especial adreçats a les persones invidents perquè puguin votar en secret. Els kits, que es repartiran arreu dels col·legis electorals, constaran d'un sobre gran, que estarà tancat, a l'interior del qual hi haurà tot el material necessari per votar.

La novetat és que, apart del sobre de votació, el kit incorpora dos sobres més, que contenen les butlletes del 'Sí' o del 'No'. A l'exterior d'aquests dos sobres, hi haurà una etiqueta en Braille que permetrà al votant identificar quina de les dues opcions és la que desitja. Per això, la persona invident només haurà de seleccionar quina butlleta li interessa, posar-la en el sobre de votació, i introduir aquest dins l'urna corresponent.

A més, Girona Decideix també ofereix la possibilitat de recollir a domicili el vot d'aquelles persones que, per problemes de mobilitat, no es puguin desplaçar als col·legis electorals.

Cinc advocats de renom

D'altra banda, aquest dimarts s'ha presentat al Col·legi d'Advocats de Girona la Junta Electoral, que supervisarà el funcionament de les consultes a la ciutat i garantirà el rigor jurídic del procés electoral. La junta la formen cinc advocats de renom. Estarà presidida per Carles Mascort i comptarà amb els advocats Carles Monguilod, Benet Salellas, Manel Mir i Marian Ribas.

Nou punt d'informació

Des d'avui els ciutadans de Girona poden trobar un nou punt d'informació de Girona Decideix! ubicat al carrer Argenteria número 21. Allí s'hi poden trobar diversos productes promocionals referent a la consulta del proper 25 d'abril i també se'ls informarà de quins són els col·legis electorals.