Palamós, protagonista aquesta setmana al programa ''Divendres'' de TV3

Avui es farà un monogràfic sobre el carnaval

Durant aquesta setmana Palamós (Baix Empordà) és el municipi protagonista del programa magazín de tarda de TV3, “Divendres”, que presenten els periodistes  Helena Garcia Melero i Espartac Peran, i que s’emet de dilluns a divendres de les 16.30 a les 19.30 h.

L’estudi palamosí del “Divendres” s’ha ubicat al port pesquer de la vila, concretament al lateral del Museu de la Pesca, d’es d’on ahir (20/02/17) es van realitzar les primeres connexions en directe en les quals l’Espartac Peran va presentar alguns dels temes referents a la vila.

Palamós protagonista

En aquest cas acompanyat de la cuinera catalana, Carme Ruscalleda, el programa va fer protagonista la gamba de Palamós i la seva veda, amb els pescadors Miquel Mir i Pere Brull; el Primer bany de l'Any; l'esport de la vela escolar, amb l'Anna Cuixart, del Club de Vela Palamós; el fenomen de les tapes i pinxos a la vila; o els 120 anys que enguany celebra la coral El Progrés, la qual va interpretar la peça "Pescador de Palamós", del mestre Amadeu Cuadrado.

També es va parlar del Palamós CF, el club degà del futbol català; o de la relació del municipi amb personatges com l'escriptor Truman Capote o l'actriu Ava Gardner, tema el qual es va comentar amb el palamosí Josep Colomer.

Avui el programa "Divendres" parlarà del Museu de la Pesca amb el seu director Miquel Martí; de la restauració de la barca Gacela amb el tècnic de patrimoni Raül Mata; i de la cuina del peix de temporada, amb els cuiners locals Ramon Boquera i Antoni Izquierdo.


Un dia més a Palamós

Avui es tancaran les connexions en directe amb un monogràfic del carnaval de Palamós, en el qual es destaca les coreografies que realitzaran les colles de les Amparo, de les Kaòtiques, de les Braves, dels G80 o dels Ximplets de la vila.

Finalment dijous 23, i en un reportatge que s'emetrà en diferit, l'escriptor i periodista Màrius Serra  descobrirà paraules i expressions pròpies de Palamós mitjançant la secció "Paraules en ruta" i amb el col·lectiu de la Gent Gran de Palamós.