Comencen les obres per arranjar els accessos del passallís sobre el riu Onyar

Es preveu que aquesta setmana ja s’hi pugui circular de manera provisional

Les obres per arranjar els accessos del passallís sobre el riu Onyar, que van quedar malmesos fa uns dies a causa dels forts aiguats que van caure sobre la ciutat, van començar ahir. Malgrat que el termini d’execució de l’obra és d’un mes, es preveu que amb les primeres actuacions ja es pugui tornar a circular de manera provisional per la passera aquesta mateixa setmana.
 
L’obra consisteix a prolongar el passallís amb una escullera i, posteriorment, a reblir amb terra la zona per restituir la topografia i reforçar el punt per on el terreny va cedir dies enrere amb  motiu de la pluja. Amb les actuacions també es consolidaran els talussos resultants mitjançant tècniques de bioenginyeria.
 
El cost de l’actuació és de 27.289,84 euros (IVA exclòs) i s’ha adjudicat a l’empresa Aglomerats Girona. El passallís és utilitzat amb freqüència pels veïns de la zona, ja que connecta les dues ribes del riu i permet comunicar els barris de Mas Ramada, Vila-roja, Grup Sant Daniel i Font de la Pólvora amb el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i el nucli de la Creueta.