Girona entra a formar part de l’Institut Internacional de l’Ombudsman

La institució ha certificat que la ciutat compleix tots els criteris estipulats per ingressar-hi

La Junta Directiva de l’Institut Internacional de l’Ombudsman (IIO) ha admès Girona com a membre actiu de la institució, ja que ha certificat que compleix tots els requisits estipulats en els seus estatuts. L’objectiu de l’Institut és protegir la ciutadania de possibles violacions de drets o d’abusos de poder, alhora que se centra en millorar l’administració pública i fer que les accions dels governs siguin més transparents. La institució així ho ha comunicat al defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente.
 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s’ha mostrat satisfeta per l’ingrés de la ciutat a una institució que “treballa per la transparència i per una millor administració pública”. Per la seva banda, Llorente ha destacat la rellevància de formar-ne part ja que “és important que la ciutadania estigui emparada per aquest organisme que vetlla perquè possibles decisions injustes no quedin impunes”.
 
L’IIO és una organització independent, sense ànim de lucre i no governamental fundada el 1978, que actualment representa més de 170 institucions independents de més de 90 països de tot el món. L’Institut està organitzat en sis regions: Àfrica, Àsia, Àsia austral & Pacífic, Europa, Carib & Amèrica Llatina, i Amèrica del Nord i actua de consultor donant suport als seus membres en tres àmbits  principals: formació, investigació i subvencions de projectes.
 
A Catalunya, a part de la institució del Defensor de la Ciutadania de Girona també formen part de l’IIO, el Síndic de Greuges de Catalunya i Síndica de Barcelona.