Comerç Figueres entregarà a l'alcaldessa 8.000 signatures en suport al Museu del Circ

3.548 són de residents a la ciutat

Comerç Figueres entregarà aquesta nit a l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, poc més de 8.000 signatures a favor de construir el futur Museu del Circ a la casa Nouvilas. L'entitat ha recollit 3.070 firmes en els seus comerços adherits i 5.164 firmes mitjançant les butlletes de vot del públic que es trobaven al Festival Internacional del Circ. Amb tot, Comerç Figueres també ha recollit 2.343 signatures a través de la plataforma Change.org, però aquestes no tenen validesa legal i no poden ser entregades.

Del total de signatures recollides, 3.548 són d'habitants de Figueres i la resta de l'Estat i l'estranger.

L'associació –amb gairebé 300 establiments adherits- va engegar fa uns mesos la campanya “Tots pel Museu del Circ!” per a donar suport al projecte de creació del Museu Europeu del Circ a la Casa Nouvilas del carrer Nou de Figueres.

L’objectiu és informar degudament sobre el projecte i sumar veus per tal de manifestar l'encaix d'aquest projecte a nivell de planificació comercial de la nostra ciutat i que aquest cop no es deixi escapar aquesta oportunitat única de crear un punt d’atracció de rellevància mundial al cor de la nostra ciutat i tots els beneficis turístics, econòmics, culturals, educatius i urbanístics que suposaria.

Per l'entitat, consideren "molt encertat" situar el Museu del Circ a la Casa Nouvilas del Carrer Nou –casal senyorial de 1895- perquè "encaixaria amb un model de planificació comercial estratègic recuperant i donant un ús públic a un dels edificis de major valor arquitectònic de Figueres que Ajuntament i Consell Comarcal varen comprar l’any 2008 i que actualment no té cap ús".

El projecte per a la construcció del museu tindria un cost de 6 milions d'euros (MEUR) dels quals 1,5 MEUR els posaria l'Ajuntament de Figueres en tres pagaments anuals de 500.000 euros cadascun.