El bacallà, protagonista de la cuina de Tossa de Mar

La campanya gastronòmica s'allargarà fins el 30 d'abril

L’Oficina de Turisme de Tossa de Mar (Selva), amb el suport de 13 restauradors de la vila, organitza per sisè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, que començarà el dia 25 de febrer i enguany s’allargarà fins el 30 d’abril del 2017.

El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després del Carnaval, començava una etapa de penitència i dejuni, que s’acostumava representar a Catalunya a través de la Vella Quaresma, una dona vella amb set cames que portava un bacallà a la mà, mostra de la importància d’aquesta menja a casa nostra.

Els restaurants que participen a La Cuina del Bacallà de Tossa volen recuperar aquesta tradició culinària i presentar-la a les seves taules mitjançant un menú de tres plats, diferent a cada establiment, en el que es donarà especial rellevància a aquest ingredient.

Alguns dels plats que podreu assaborir són: la brandada o els bunyols de bacallà;  els pebrots farcits de brandada; el tradicional cim i tomba de Tossa amb bacallà; el bacallà amb tomata, amb samfaina, amb verduretes, amb prunes, panses i pinyons, amb mongetes de Sta. Pau i botifarra de perol; l’arròs de Pals amb tripa de bacallà; el llom de bacallà confitat amb romaní i crema d’alls, amb rostit català, o amb porro, carbassa, crema de patata i oli d’alls...

Participen a la campanya els restaurants Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Casa Igor, Da Giovanni, El Xiringuito, Hotel URH Vila de Tossa, La Cuina de l’Àvia, Marítim, Mestre d’Aixa, Víctor i Victòria.