Més de 1.500 persones voten de forma anticipada a Olot cinc dies abans de la consulta

Es van situar taules a la plaça del Mercat, el carrer Major i el Poliesportiu, entre d'altres

Els 27.633 veïns d'Olot que estan convocats per anar a votar el proper diumenge ho podran fer a 21 col·legis electorals i meses situats a diferents punts de la ciutat. Les dades de les votacions es centralitzaran i actualitzaran al llarg de tota la jornada al Centre Catòlic però fins a quarts de deu de la nit –i des de la Plaça Pia Almoina- no es faran públics els resultats definitius.

La consulta compta ja amb més de cinquanta signatures de suport de personalitats reconegudes a la comarca de la Garrotxa, a més a més de les 20.050 adhesions de veïns i veïnes que la iniciativa ha recollit al llarg d'aquests mesos de preparació del referèndum. Els organitzadors han editat un fulletó escrit en les quinze llengües que es parlen a la ciutat per promoure que les persones nouvingudes convocades a la consulta –un 20% de la població d'Olot- exerceixin el seu dret a vot aquest cap de setmana.

Punts de vot anticipat a tota la ciutat

D'aquí a dissabte, les taules de vot anticipat seguiran obertes a diferents punts de la ciutat. Fins divendres, els veïns i veïnes que vulguin votar ho hauran de fer al local de l'entitat organitzadora situat a la Plaça Major. Per Sant Jordi, Olot decideix situarà dos estands al Passeig d'en Blai d'Olot i a la Plaça del Rector Ferrer, aprofitant el context de paradetes que hi haurà pel dia del llibre i acompanyades d'un cicle d'intervencions organitzat per Òmnium Cultural i d'un sopar popular promogut per les penyes d'Olot. El dia abans de la consulta, s'habilitaran tres punts per votar anticipadament a la Plaça del Mercat, a la Plaça del Rector Ferrer i al Pavelló d'Esports.