ERC de Figueres proposa un govern amb PdCat, ERC i la CUP sense Marta Felip

Descarta la resta de formacions unionistes

Esquerra Republicana de Figueres aposta per un govern de caire social i independentista, sense Marta Felip, i amb un candidat de consens. La proposta d’ERC passa per un govern format pel PdCat, Esquerra i la CUP amb l’objectiu "d’afrontar les mancances essencials de la ciutat i començar a tancar el munt de carpetes obertes que té Figueres. Hi ha a sobre la taula projectes bàsics i hi ha urgències socials que hem de solucionar".
 
La portaveu del grup municipal d’ERC Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "durant les darreres tres setmanes, després del trencament del govern hem volgut fer un exercici de responsabilitat i no ens hem cansat de demanar diàleg i seny, sense deixar d’estar amatents a la nova formació del govern. Seny poc, i diàleg hem tingut la sensació que només se’ns buscava perquè aixequéssim les tres mans per aprovar el pressupost".
 
Lladó ha argumentat que "estem convençuts que per fer avançar la ciutat cal que s’apartin els tres principals responsables de l’actual crisi que pateix el govern i la ciutat. Marta Felip, Pere Casellas i Manel Toro. Amb major o menor mesura, ells són els principals responsables del desgavell actual i no poden ser part de la solució".
 
Des d’Esquerra Figueres s’aposta per un govern de caire social i independentista per trencar el model que "ens ha portat a la situació actual". La portaveu republicana recorda que "no serà fàcil i els contactes que hem mantingut en aquest sentit això ho reforcen. D’altra banda, com és obvi, no és el govern que ERC triaria en una situació estable però la situació de la ciutat està molt allunyada d’aquesta dinàmica. Cal que fem un pas endavant per Figueres i impulsar un govern amb 11 regidors, i no perdem de vista amb una majoria d’esquerres, per fer funcionar la ciutat".
 
En aquesta línia Lladó ha instat i convidat "les tres forces amb més representació a la ciutat, PdCat, ERC i la CUP, a seure en una mateixa taula per estudiar i estudiar una proposta política que reflecteixi aquells punts estratègics de ciutat i treballar-los conjuntament. Alguns exemples serien l’Escola Carme Guasch, el nou pavelló, el nou contracte del servei d’escombraries o el pressupost 2017 ’.
 
D’altra banda, a l’hora de fer aquesta proposta, Agnès Lladó ha recordat que "des del govern central ja s’estan gestant el que seran els atacs cap a Catalunya amb l’objectiu d’anul·lar els desitjos del nostre poble. El govern que proposem ens blindaria davant aquest aspecte. Ha arribat el moment de no dubtar".