L'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva va aconseguir els seus millors resultats el 2016

Es van registrar un total de 3.286 consultes

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha aconseguit els millors resultats de la seva activitat durant el 2016 des que es va posar en servei fa sis anys. Durant l’any 2016, l’Oficina Jove ha registrat un total de 3.286 consultes de joves d’entre 16 i 35 anys, un total de 658 atencions a joves pel programa de Garantia Juvenil i un total de 343 orientacions acadèmiques i laborals individualitzades. Pel que fa a les activitats, des de aquesta Oficina s’han realitzat 40 xerrades als instituts d’educació secundària sobre igualtat, gènere, sexualitat, motivació i gestió de conflictes, entre altres. Paral•lelament també s’han dut a terme un total de 5 activitats de promoció de salut amb motiu dels dies mundials. S’han realitzat les formacions als 107 joves participants a les 13 brigades joves de la Selva.

D’altra banda, en el transcurs de l’any passat també es van realitzar un total de quatre formacions quatre formacions a regidors i tècnics de joventut i 5 trobades de la Taula Comarcal de Joventut.

Balanç de sis anys

Des de la seva inauguració s’han atès 21.522 consultes de persones de la comarca bàsicament per temes de recerca de feina, habitatge o bé d’informació juvenil. En aquest període també s’han atès 3.051 persones en processos d’orientació individual de recerca de feina.

Pel que fa a la procedència d’aquests joves, els de Santa Coloma de Farners són els que encapçalen el rànquing de les consultes, seguit dels municipis més propers com són Riudarenes, Sils, Anglès, la Cellera de Ter i Caldes de Malavella. Als joves de Caldes de Malavella els segueixen els d’Amer, Sant Hilari, Maçanet de la Selva, Breda i Riudellots de la Selva.

Si bé és cert que l’Oficina Jove del Consell Comarcal està situada a Santa Coloma de Farners, això no ha estat obstacle perquè s’arribi a tota la comarca i més en el públic jove, ja que Internet, especialment amb les xarxes socials, però també amb les accions descentralitzadores dels serveis i projectes de l’Oficina Jove als municipis, IES i punts d’Informació Juvenil, ha contribuït a l’equilibri territorial i a una major proximitat a la comarca.

Expectatives per a aquest 2017

Aquest any 2017 l’Oficina Jove ha estat acreditada com a entitat d’enviament de joves voluntaris a Europa, s’ha realitzat una trobada-formació amb 82 delegats d’ESO de la Selva, s’ha realitzat 6 formacions als 60 joves participants al programa Joves per Ocupació i 18 tallers i xerrades als IES i espais joves de la Selva. També s’han iniciat diferents projectes als municipis de la Selva com “Petits implicats” (Bonmatí), “Festa 7è Aniversari Espai Jove” (Riudellots), “Joves a la Butaca” (Cellera de Ter), “Pressupost participatiu i joves” (Breda) o el Curs de Gestió Emocinal per a professionals de Joventut (Santa Coloma).

El conseller comarcal de Joventut al Consell Comarcal de la Selva, Joan Antoni Hervías, s’ha mostrat molt satisfet per la tasca que s’ha realitzat al llarg d’aquests sis anys. En aquest sentit, Hervias ha destacat : “L’Oficina Jove és un element dinamitzador important de les polítiques de joventut i un dels únics recursos específics i de referència per a joves que hi ha a la comarca.”

L’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal de la Selva forma part de la Xarxa Nacional per a l’Emancipació Juvenil de la Direcció General de Joventut, amb conveni des de l’any 2010 amb el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.