Ágatha Ruiz de la Prada és oficialment la nova baronessa de Santa Pau

La dissenyadora encara no ha visitat mai el municipi de la Garrotxa

Ágatha Ruiz de la Prada és la 28a baronessa de Santa Pau que ostentarà el càrrec però no serà propietària del castell, el qual seguirà pertanyent a Eduard de Delàs després que l'any 1730 es va decidir separar-lo del títol nobiliari. Alguns veïns de Santa Pau veuen en la popularitat de la nova baronessa com un filó d'atracció turística pel municipi però l'alcaldessa, Esther Badosa, no ho veu així ja que Ágatha Ruiz de la Prada encara no ha visitat mai el poble.

'El municipi de Santa Pau sí que ha de tenir molt clar que ja compta amb un atractiu turístic propi degut al patrimoni natural, històric i que s'ha anat treballant al llarg dels anys. Evidentment això no tanca la porta a totes les relacions que hi poguessin haver entre la dissenyadora i una possible implicació al municipi, però primer caldria veure què significa per a ella el ser baronessa de Santa Pau', ha dit Badosa en declaracions a Ràdio Girona.

Quan va morir l'avi de l'actual baronessa i el títol va passar als seus fills li hauria correspost a Isabel Sentmenat, mare de la dissenyadora, però malgrat ser la primogènita el títol va passar a mans del seu germà Carles Sentmenat que va morir sense descendència el 2005. Aleshores el tercer germà, Santiago Sentmenat, va heretar el títol nobiliari i fou aleshores quan Ágatha Ruiz de la Prada i Sentmenat va reclamar el títol a través de la via judicial.